Economie

articolul anterior articolul urmator

S-au scumpit carburanţii în Republica Moldova

0
15 Mar 2021 10:46:57
Autor: Iurii Botnarenco

După aproximativ trei săptămâni, carburanţii se scumpesc din nou. La mai multe staţii PECO, preţurile la benzină, motorină şi gaz s-au majorat cu 55-75 de bani, transmite IPN.

Odată cu afişarea preţurilor noi, benzina cu cifra octanică 95 costă în medie 18,60 lei, în comparaţie cu 18,05 lei. Un litru de motorină costă 16,20 lei, comparativ cu 15,45 lei. Preţul gazului lichefiat constituie 11,32 lei, în comparaţie cu 10,62 lei.

Scumpirile la carburanţi au începutul la mijlocul lunii decembrie şi au continuat în ianuarie. În februarie, staţiile PECO, de cel puţin trei ori, au afişat preţuri majorare.

Din martie 2019, petroliştii stabilesc de sine stătător preţurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere, fără să depăşească rata de rentabilitate anuală de 10%.

Subiectul majorării preţurilor la carburanţi a fost discutat la penultima şedinţă a Consiliului Suprem de Securitate. Preşedintele Maia Sandu a precizat că soluţia pentru scumpirile consecutive, care se presupune că sunt acţiuni concertate, ar fi revenirea la preţurile plafon pentru combustibil. Ulterior, în Parlament au fost înregistrate modificări legislative în acest sens, dar care încă nu au fost examinate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările