Economie

articolul anterior articolul urmator

Un angajat din regiunea transnistreană întreţine mai mult de doi pensionari

0
26 Dec 2015 14:55:24
Autor: Adevărul Moldova
Liderul de la Tiraspol a accentuat că oamenii trebuie să înţeleagă în ce situaţie se află regiunea transnistreană. FOTO: Arhiva Adevărul
Liderul de la Tiraspol a accentuat că oamenii trebuie să înţeleagă în ce situaţie se află regiunea transnistreană. FOTO: Arhiva Adevărul

Raportul dintre pensionari şi angajaţi în regiunea transnistreană este foarte mare – 140 de mii persoane, care beneficiază de pensii, la 60 de mii de angajaţi care contribuie la Fondul de pensionare al regiunii. Liderul de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk, a spus la conferinţa de presă de totalizare, că dacă administraţia regiunii nu ar face împrumuturi pentru Fondul de pensionare, atunci pensionarii ar primi pensii de 2 ori mai mici, transmite IPN.

Potrivit lui Evghenii Şevciuk, din impozite se acoperă doar jumătate din Fondul de pensionare al regiunii. În aceste condiţii, pentru a achita pensiile administraţia recurge la împrumuturi.
 
Liderul de la Tiraspol a accentuat că oamenii trebuie să înţeleagă în ce situaţie se află regiunea transnistreană, mai ales că populaţai continuă să îmbătrânească, iar numărul celor care necesită achitarea pensiilor este în continuă creştere. Potrivit lui Şevciuk, noua componenţă a aşa-ziselor soviet suprem şi executiv din regiune va trebui să găsească soluţii pentru problema asigurării Fondului de pensionare cu venituri suplimentare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările