Economie

articolul anterior articolul urmator

Una dintre cele mai mari companii româneşti în domeniul construcţiei de centrale electrice intră pe piaţa Moldovei

1
24 Mar 2014 07:01:55
Autor: Ion Preasca
Viorel Gafiţa a venit la Chişinău pentru a deschide o reprezentanţă a Romelectro
Viorel Gafiţa a venit la Chişinău pentru a deschide o reprezentanţă a Romelectro

Romelectro Bucureşti, unul dintre cei mai mari contractori generali pentru proiecte energetice din România împreună cu ISPE (Institutul de Studii şi Proiectări Energetice) şi-au deschis reprezentanţe la Chişinău. Iniţiativa face parte dintr-un program amplu de extindere pe pieţele externe

Decizia a fost luată după o analiză aprofundată de piaţă, iar cele două companii ISPE şi Romelectro "vizează lansarea unor parteneriate solide şi de lungă durată pe piaţa din ce în  ce mai dinamică a energiei şi serviciilor energetice din Republica Moldova", potrivit unui comunicat de presă.

Compania Romelectro planifică să devină consultant al ministerului Economiei în domeniul strategiei de dezvoltare a sectorului energetic.

De notat că Institutul de Studii şi Proiectări Energetice – ISPE(pachetul majoritar este deţinut de Romelectro)  este lider în România în ceea ce priveşte serviciile de consultanţă şi inginerie în proiecte de generare de energie electrică şi termică, transport şi distribuţie de energie.

Romelectro a fost înfiinţată în anul 1971 ca exportator de  proiecte energetice complexe. După anul 1989 firma s-a afirmat ca investitor şi ca unul dintre  cei mai importanţi antreprenori generali în piaţa de energie – producere, transport şi distribuţie. Compania a prestat servicii de proiectare şi inginerie complexă pentru mai mult de 15.000 MW în centralele electrice convenţionale şi nucleare, reprezentând 90% din capacitatea totală instalată în România; programe complexe de reabilitare pentru mai mult de 3.000 de MW; inginerie şi design pentru mai mult de 150 de staţii de înaltă tensiune şi aproximativ 22.000 km de LEA proiectate sau executate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Vasile Bondari
24.03.2014, 08:24:22

Cred ca va fi de folos experienta companiei romanesti, iar noi, cei din Moldova, vom avea numai de cistigat de pe urma consultatiilor care vor fi. R.Moldova trebuie sa-si diversifice sursele de alimentare cu energie elctrica si Lazar nu odata a declarat acest lucru. La moment, in tara, doar 20% din energie electrica se produce, restul se ia de la ucraineni iar asta nu e prea bine. In primul rind pentru securitatea statului.

Modifică Setările