Economie

articolul anterior articolul urmator

Una din companiile ce urmează să construiască conducta Iaşi-Ungheni a fost amendată cu 1,6 milioane de euro pentru că a trucat o licitaţie

1
3 Sep 2013 09:35:38
Autor: Ion Preasca
Managerul de la compania IPM Partners a fost învinuit de infracţiuni economice grave FOTO Adevărul
Managerul de la compania IPM Partners a fost învinuit de infracţiuni economice grave FOTO Adevărul

La 20 august, învingător al licitaţiei de construcţie a celor 11 kilometri de gazoduct pe teritoriul Republicii Moldova şi a staţiei de măsurare a gazelor a fost declarat un consorţiu austro-român din trei companii.

Prima este Habau Pipeline Systems SRL din România, o subsidiară a grupului austriac Habau, care este controlat de două familii: Halatschek cu 60% şi Heindl cu 40%.

Compania austriacă are reprezentanţe în mai multe state din regiune şi a participat la construcţia de gazoducte importante precum "Jamal Pipeline“ pe segmentul din Polonia.

A doua companie din cadrul consorţiului e IPM-Partners, care are un fondator din Austria. Managerul din România la IPM Partners este Ion Antonio Tache, un fost colaborator al miliardarului român Sorin Ovidiu Vântu.

Tache a fost învinuit în 2011 de infracţiuni economice deosebit de grave în cadrul dosarului Petromservice.

A treia companie, Inspet din Ploieşti, este specializată în construcţia şi întreţinerea echipamentelor de petrol şi gaze. În anul 2012, Inspet a fost sancţionată de Consiliul Concurenţei de la Bucureşti cu o amendă de 1,6 milioane euro (27 de milioane de lei moldoveneşti) pentru realizarea unei înţelegeri cu alte trei companii privind participarea cu oferte trucate la procedura de achiziţie publică a lucrărilor la o conductă de gaze din România.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
3.09.2013, 11:27:38

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările