Economie

articolul anterior articolul urmator

Vinificatorii din Republica Moldova pot lua credite de 600.000 de euro pentru achiziţia strugurilor

0
18 Jan 2016 13:01:40
Autor: Doina Stimpovschii
Suma maximă a creditului este de 600.000 de euro pentru cumpărarea strugurilor. FOTO Arhiva Adevărul
Suma maximă a creditului este de 600.000 de euro pentru cumpărarea strugurilor. FOTO Arhiva Adevărul

Vinificatorii din Republica Moldova pot beneficia de credite preferenţiale în valoare de 600.000 de euro pentru cumpărarea strugurilor, oferite în cadrul programului „Filiera Vinului”.

Agenţii economici din sectorul vinicol pot accesa credite începând cu luna ianuarie 2016. Suma maximă a creditului pentru achiziţia de struguri este de 600.000 de euro pentru un beneficiar. Astfel, vinificatorii au posibilitatea unică de a sprijini crescătorii de struguri autohtoni. Creditele sunt acordate prin intermediul Ministerului Finanţelor. Dobânda este stabilită de către acesta, fiind de 3,73 la sută pentru împrumuturile în Euro. 
 
Pentru a beneficia de finanţare, vinificatorii trebuie să prezinte la Unitatea de implementare a Programului, contractele de achiziţii standardizate, semnate între beneficiari şi cultivatorii de struguri. Modelul standardizat al contractului de achiziţie poate fi ridicat de către vinificatori tot de la unitatea de implementare a programului ”Filiera Vinului”. 
 
Cinci milioane de euro sunt disponibile, în cadrul programului ”Filiera Vinului” pentru creditarea preferenţială a achiziţiei strugurilor de soiuri tehnice.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările