3 noiembrie, data celui de-al doilea tur al alegerilor locale generale din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turul doi de scrutin pentru alegerea primarului general al municipiului Chişinău, dar şi a primarilor în unele circumscripţii electorale municipale, orăşeneşti, săteşti (comunale) se va desfăşura în data de 3 noiembrie. Decizia a fost aprobată de Comisia Electorală Centrală în şedinţa de marţi, 13 octombrie, transmite IPN.

Potrivit lui Dorin Cimil, preşedinte al CEC, proiectul va fi remis consiliilor electorale pentru informarea concurenţilor electorali.

Turul doi al alegerilor locale generale va fi organizat în 380 de localităţi din ţară.

În buletinele de vot vor fi înscrişi primii doi candidaţi care au întrunit cel mai mare număr de voturi la alegerile din 20 octombrie. Înscrierea în buletin a celor doi candidaţi se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi acumulate în primul tur de scrutin.

Dacă unul dintre cei doi candidaţi se va retrage din cursa electorală până cel târziu cu 7 zile înainte de ziua votării, scrutinul se va desfăşura între candidatul rămas şi următorul candidat care a acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

Votarea în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale generale se va efectua în baza aceloraşi liste electorale utilizate la primul tur.

În primul tur, care a avut loc la 20 octombrie, au fost aleşi primarii în 518 localităţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite