29% din basarabeni spun că susţin unirea Republicii Moldova cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO simbol
FOTO simbol

La un referendum la care votanţii ar avea de ales între aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană şi aderarea la Uniunea Economică Eurasiatică, 39,7% ar selecta prima opţiune, iar 36,3% – pe cea de a doua. 12,6% din respondenţi ar vota pentru ambele aderări, iar 2,1% nu ar participa la un asemenea referendum. 9,3% dintre intervievaţi nu au dorit sau nu au ştiut ce să răspundă, transmite IPN.

Rezultatele se conţin într-un sondaj realizat de Fondul Opiniei Publice în perioada 23-30 noiembrie 2019.

Potrivit sondajului, 36% din respondenţi consideră că Republica Moldova trebuie să fie mai apropiată de Europa, iar alţi 34% spun că trebuie să fie mai apropiată de Federaţia Rusă. Totodată, alţi 30% sunt de părere că ţara trebuie să aibă relaţii bune şi cu Occidentul, şi cu Rusia.

În cazul unui referendum care ar avea ca subiect unirea Republicii Moldova cu România, 56,7% din respondenţi au răspuns că ar vota contra, iar 29,3% ar susţine. 5,9% din intervievaţi nu ar participa la acest referendum, iar puţin peste 8% nu ştiu, nu au decis sau nu au răspuns.

Referitor la aderarea Republicii Moldova la NATO, în cadrul unui referendum 57% ar vota împotrivă, iar 26,9% ar vota pentru. Aproape 8% nu ar participa la acest referendum, iar puţin peste 8% nu ştiu, nu au decis sau nu au răspuns.

Sondajul social-politic a fost realizat la solicitarea portalului Politics.md. Cercetarea a fost efectuată pe un eşantion de 1201 persoane, iar marja de eroare este de ± 2,8%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite