700 de lei pentru pensionari de sărbători şi majorări de salarii pentru bugetari. Ce promisiuni a mai făcut Igor Dodon de la sediul Preşedenţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Igor Dodon, premierul Ion Chicu şi şefa Parlamentului, Zinaida Greceanîi, au avut o şedinţa de lucru luni, 18 noiembrie, la Preşedinţie. La finalul întrevederii, Igor Dodon a făcut mai multe promisiuni ce ar urma să fie realizate în perioada următoare.

Igor Dodon a anunţat că Guvernul va oferi un ajutor de sărbătorile de iarnă, în sumă de 700 de lei, pentru 625 mii de pensionari.

Preşedintele a afirmat că, în scurt timp, va fi modificată legea pentru ca, începând cu anul 2020, indexarea pensiilor să fie efectuată de două ori pe an.

Şeful statului a promis că va fi majorat ajutorul pentru perioada rece a anului de la 350 de lei la 500 de lei lunar şi va fi extins numărul familiilor care va beneficia de acest ajutor, de la 170 mii de persoane la 300 mii.

De asemenea, şeful statului a anunţat că va fi modificată legea pentru a garanta, pe o perioadă de cinci ani, că în cazul decesului unuia dintre soţi, pensia este primită de celălalt soţ.

Dodon a promis că vor fi majorate alocaţiile lunare pentru 20 mii de veterani, de la 100 la 300 de lei.

În plus, ar urma să fie majorate îndemnizaţiile pentru tinerii specialişti din domeniul medical şi farmaceutic.

În 2020, primite Igor Dodon, vor fi majorate salariile în sectorul bugetar, în mediu cu 10%, iar pentru profesori şi educatori din grădiniţe - cu circa 18%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite