Politică

articolul anterior articolul urmator

„Îi plac oamenii ascultători”. Renato Usatîi dezvăluie cine este favoritul lui Igor Dodon pentru funcţia de procuror general

2
19 Nov 2019 09:53:25
Autor: Iurii Botnarenco

Primarul de Bălţi, Renato Usatîi, consideră că preşedintele Igor Dodon ar avea un candidat ţinut în umbră la funcţia de procuror general şi acesta ar fi unul dintre cei patru care a câştigat concursul organizat de comisia de preselecţie a Ministerului Justiţiei.

Renato Usatîi susţine că acesta n-ar fi Alexandr Stoianoglo, aşa cum se vehiculează în spaţiul public şi că şeful statului ar fi lansat intenţionat zvonul că l-ar dori pe Stoianogloc în fruntea Procuraturii Generale. 

„Când Soltan (n.r. Veaceslav Soltan, unul dintre candidaţii selectaţi de comisia de preselecţie) a încurcat chiar şi terminologia, asemenea greşeli nu-şi poate permite şi un procuror de rând dintr-o procuratură de raion. (...) Soltan cândva a fost luat la lucru de o persoană cu numele Balaban. Soltan a fost toată viaţa omul lui Balaban. Balaban este socrul lui Lebedinschi din Partidul Socialiştilor”, a declarat liderul PN.

În opinia lui, Igor Dodon le-ar fi promis democraţilor că procuror general va fi Alexandr Stoianoglo, dar el personal şi l-ar dori în funcţie pe Veaceslav Soltan. 

„Lui Igor Dodon îi plac oamenii ascultători. Iată Soltan este cel mai ascultător dintre toţi patru candidaţi. Acesta este singurul care ar putea fi absolut ascultător”, a continuat politicianul.

În altă ordine de idei, Renato Usatîi este de părere că Igor Dodon va trebui să ofere unele rezultate publicului în ceea ce priveşte activitatea procurorului general şi îi va reţine pe cei care nu sunt sub controlul lui. „Acum vorbim despre PDM. El îi va închide pe cei din Partidul Democrat, care nu-i sunt sub control. Dacă el îl va numi pe Soltan procuror general, va avea loc sciziunea şi Partidul Democrat se va împărţi în două”, a afirmat Usatîi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Amicus Plato
19.11.2019, 14:24:34

Rromul rus Usatîi și rromii de la ACUM atacă rromește moldovenii.

-1 (1 vot)
Coco
19.11.2019, 18:07:27

Vezi numai negru in fata ochilor doar tu nu esti rrom ci samagon.

+1 (1 vot)
Modifică Setările