În campania electorală apar şi cei mai unionişti dintre cei mai mari unionişti!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
campania electorală

Ca de fiecare dată, în campania electorală apar cei mai unionişti dintre cei mai mari unionişti! Ei sunt cei cărora le aparţine unionismul şi numai lor, toţi ceilalţi sunt numai ofrande aruncate de păpuşar ca să le împiedice ascensiunea la puterea din Republica Moldova.

Vedem în spaţiul public din Republica Moldova că o mică parte dintre membrii blocului ACUM nu mai au ca principal inamic forţele de guvernare sau cele socialiste ci pe puţinii unionişti ce s-au lansat în cursa electorală.

În primul rând, trebuie ştiut că în cadrul blocului ACUM candidează unionişti care sunt sinceri şi care cu adevărat îşi respectă jurământul dat României. Pe o bună parte mi-aş pune ştampila fără absolut nicio ezitare.

Cu toate acestea munca lor este aruncată sub preş de o altă categorie care ţine morţiş să facă din candidaţii unionişti independenţi principala ţintă a atacurilor. Aceştia se pretind a fi unionişti, dar în fapt nu fac decât să arunce cu mizerie în acest mesaj.

De altfel, ei sunt uşor de văzut şi de diferenţiat faţă de ceilalţi. Nu l-am văzut pe Dinu Plîngău criticând alţi unionişti, dar îi vedem pe alţii mai mari făcând acest lucru (nu le scriu numele căci chiar nu merită). Unioniştii sunt verticali, oneşti şi îi recunoşti după faptul că munca lor se întinde pe ani şi nu doar pe ultimele două luni.

Electoratul unionist nu trebuie însă să se lase păcălit. Oamenii trebuie să iasă la vot şi să aleagă pe cel considerat că i-ar putea reprezenta cel mai bine. Există circumscripţii şi nume de persoane.

Am intrat pe ultima sută de metri şi nimic exploziv nu s-a întâmplat la Chişinău. Alegerile imediate nu par că vor aduce mari surprize şi se aşteaptă ca acestea să fie reluate în lipsa întrevederii unei soluţii de alianţe post-electorale.

P.S. Între timp, deşi erau doar dat de exemplu în acest articol, se pare Dinu Plîngău a fost agresat la Edineţ. Iată ce scrie acesta pe contul tău de Facebook:

„În atenţia presei, ambasadelor acreditate în Republica Moldova şi observatorilor internaţionali. Astăzi, în jurul orelor 12.25, după live-ul din faţa comisariatului de poliţie Edineţ, am fost bătut chiar pe scările poliţiei de trei persoane necunoscute în prezenţa poliţiei. Indivizii m-au lovit, ameninţat cu răfuială fizică şi îndemnat să părăsesc Edineţul. Acum sunt în drum spre spital pentru examinarea gravităţii leziunilor corporale, după ce am depus o plângere la poliţiştii care nu au reacţionat în nici un fel la agresiunile persoanelor şi i-au lăsat să plece.“

Să sperăm că astfel de evenimente nu vor deveni o regulă în cadrul campaniei electorale din Republica Moldova.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite