Politică

articolul anterior articolul urmator

„Nu sunt transfug şi nici trădător”. Încă un deputat a părăsit Partidul Democrat. Alianţa PSRM-PDM rămâne fără majoritate în Parlament?

3
14 Aug 2020 11:11:39
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO zdg.md
FOTO zdg.md

Deputatul Vladimir Andronachi a anunţat vineri, 14 august, că părăseşte fracţiunea parlamentară a PDM, însă a precizat că nu pleacă şi din partid. Deputatul a subliniat că este gata să revină în fracţiunea democraţilor după ce Pavel Filip renunţă la funcţia de preşedinte al PDM. Andronachi a dat asigurări că în continuare va sprijini Guvernul Chicu şi majoritatea parlamentară.

Deputatul PAS Mihai Popşoi sugerează, într-o postare pe Facebook, că Andronachi a părăsit PDM cu intenţia de a adera la PSRM. 

„Astăzi, cu regret, declar că părăsesc fracţiunea Partidului Democrat. Este o decizie asumată şi determinată de lipsa unui proces democratic şi deschis în cadrul fracţiunii şi a partidului. Mi-am dedicat o mare parte din viaţa activă, timp, efort şi abnegaţie Partidului Democrat, pentru ca la ziua de azi să fiu marginalizat şi lipsit de posibilitatea de a-mi expune opinia şi de a contribui constructiv la identificarea celor mai bune soluţii pentru cetăţeni şi ţara noastră în diverse domenii”, a declarat Vladimir Andronachi.

Acesta a subliniat că nu este „ransfug şi nici trădător”. 

„Spre regret, astăzi, anume conducerea actuală a Partidului Democrat reprezintă cea mai mare problemă a partidului. Un grup minoritar, în frunte cu Pavel Filip, a capturat orice proces decizional în interiorul partidului şi acţionează exclusiv în interese proprii şi subiective. Din cauza lui Pavel Filip, Partidul Democrat care avea cel mai mare număr de primari şi era a doua cea mai mare fracţiune parlamentară, a ajuns să nu conteze nici în ţară şi nici în parlament. Eu nu plec din Partidul Democrat, pentru că asta este casa şi familia mea. Eu cred în Partidul Democrat, dar nu cu Pavel Filip în calitate de preşedinte de partid”, a afirmat deputatul.


 
 
 
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Alex Bun
14.08.2020, 12:06:08

Ai schimbat repede articolul. Tocmai voiam să comentez cât de paralel ești cu ce se întâmplă în politica din RM dacă tu crezi că Andronachi ar putea trece de partea opoziției. Și la fel Nichiforciuc. Deja făceai calcule de grădiniță. Apropo, Gațcan a fost "convins" să plece. Și tu, în principiu, ar trebui sa fii mai informat decât media. E jale ce e la voi. Sunteți la pământ, prost educați și dezinformați, de aia vă joacă cum vor toți escrocii. Plus cei plătiți de "prietenii" RM, printre care, ghici cine? E de așteptat ca alianța cu PSRM-PD să cadă. Mișcarea asta în mod normal doar anticipează ieșirea PD de la guvernare și probabil alianța cu PAS și DA, dar asta nu va însemna că PD poate ajuta PAS sau DA să facă un nou guvern, pentru că nu au voturile necesare. Tot ce pot face e să dea jos guvernul Chicu. Ceea ce și meritați. Voi pe Reniță îl.meritați PM. :)

-1 (1 vot)
Alex Bun
14.08.2020, 12:17:12

PS Andronachi, și nu doar el, de mult doreau să se alăture PSRM, doar că PDRM nu a acceptat să primească deputați din alte facțiuni. Facțiuni, nu fracțiuni, vai de capul vostru. Vine din latinescul "factio".

-1 (1 vot)
Coco
14.08.2020, 14:09:20

Diseara te lasa Dodon sa-l pupi in ... ca meriti fiindca ai combatut profesionist.

+1 (1 vot)
Modifică Setările