Încă un partid a depus actele la CEC pentru alegerile din 11 iulie. I-a fost atribuită poziţia a şaptea în buletin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
alegeri Moldova

Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa - Надежда” a depus la Comisia Electorală Centrală documentele pentru a se înregistra în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, transmite IPN.

Pentru că marţi un singur candidat a depus actele pentru înregistrare, organul electoral i-a atribuit numărul de ordine următor în buletinul de vot. Astfel, s-a stabilit ca acest partid politic să fie înscris prealabil în buletinul de vot pe poziţia a şaptea.

Documentele vor fi verificate în decursul a şapte zile, după care CEC va decide înregistrarea sau neînregistrarea candidatului.

În prima zi de depunere a actelor pentru înregistrarea în cursa electorală pentru alegerile din 11 iulie, la CEC au venit reprezentanţii a şase formaţiuni politice. Astfel, după tragerea la sorţi din 14 mai, a fost stabilită următoare ordinea prealabilă în buletinul de vot:

1. Partidul Acasă Construim Europa
2. Partidul Acţiunii Comune Congresul Civic
3. Blocul electoral „Renato Usatîi”
4. Partidul Politic Şor
5. Partidul Acţiune şi Solidaritate
6. Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor.

Desemnarea pretendenţilor la funcţia de deputat va avea loc până pe 11 iunie, adică cel târziu cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor. Odată cu depunerea documentelor pentru înregistrarea candidaţilor, în decursul a şapte zile, urmează să fie adoptată hotărârea cu privire la înregistrare sau neînregistrare. Campania electorală începe pentru fiecare candidat în momentul în care este înregistrat în cursă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite