Întreaga echipă a postului de televiziune 10TV, concediată după ce a dat o ştire critică la adresa lui Plahotniuc şi Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moderatorul emisiunii „Sfatul Ţării”, Anatol Ursu, de la postul de televiziune unionist din R. Moldova, 10TV, a anunţat în seara de luni, 1 octombrie, că întreaga redacţie a televiziunii a fost concediată „din cauza unei ştiri, care peste noapte nu a mai coincis politicii editoriale”.

Mai exact, este vorba despre o ştire critică la adresa lui Igor Dodon şi a liderului PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, preluată de la RadioChişinău, cu titlul: „Un eurodeputat critică puterea de la Chişinău pentru expulzarea cetăţenilor turci, acuzând o alianţă Plahotniuc Dodon cu preşedintele Turciei”. 

„Cei care mă cunosc personal, dar şi cei care au reuşit să mă cunoască şi datorită emisiunii pe care am moderat-o din Ianuarie 2017, ştiu prea bine că, în calitate de moderator, nu am acceptat niciodată limitări peste lista mea de invitaţi sau subiecte. Am încercat mereu să am emisiuni echilibrate, din postura mea de ne-jurnalist, şi am crezut şi cred cu tărie că am adus un serviciu indisputabil cauzei UNIRII”, a scris Anatol Ursu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, atâta timp cât a activat la 10TV, redacţia respectivă era „stăpânii propriilor ştiri, producătorii propriilor emisiuni şi ne asumam mesajul pe care îl livram”.

„Găsiţi linkul la ştirea pe care, toţi colegii în unison Alina Panico, Lucia Vieru, Valeria Voronin, am spus că o difuzăm, şi am difuzat-o, (astăzi nu o veţi mai găsi nici pe site, nici pe pagina de facebook) şi pentru care, începând de joi, 10TV, nu a mai avut nevoie de o echipă de tineri unionişti pentru a crea conţinut, la „unica televiziune unionistă“, aşa cum ne plăcea nouă mereu să spunem”, a declarat jurnalistul

El a mai adăugat că „de astăzi pentru mine 10TV, dacă va mai există/reveni, este doar un alt post de televiziune, unde lucrurile pot fi spuse doar cu jumătăţi de măsură”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite