Şalaru, către Chirtoacă: Te sfătuiesc să nu intri într-o aventură electorală ce poate arunca Moldova în braţele Moscovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele executiv al PUN, Anatol Şalaru, i-a solicitat liderului PL, Dorin Chirtoacă, să nu intre în campania electorală pentru alegerile din 24 februarie, după ce liberalii au anunţat că vor participa în alegeri separat de Blocul ACUM şi după ce au făcut apel către unionişti ca aceştia să li se alăture lor pentru a învinge în alegeri înclusiv Blocul ACUM.

Anatol Şalaru i-a transmis lui Dorin Chirtoacă faptul că participarea liberalilor în alegeri este o „aventură electorală ce poate arunca Republica Moldova din nou în braţele Moscovei”.

„Am privit cu uimire teatrul jucat de Partidul Liberal cu blocul ACUM şi am rememorat circul de la alegerile prezidenţiale din anul 2016 când, folosind aceleaşi tertipuri, Mihai Ghimpu s-a luptat nu cu Igor Dodon, pe care în final l-a ajutat să ajungă preşedinte, ci cu Maia Sandu. Dacă în 2016 Mihai Ghimpu l-a ajutat pe Igor Dodon să ajungă preşedintele ţării, prin comportamentul său Dorin Chirtoacă şi ce a mai rămas din PL vor ajuta PSRM să preia puterea în Republica Moldova, cu toate efectele ce decurg de aici”, a scris Anatol Şalaru pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, pentru alegerile de anul viitor „binomul Plahotniuc-Dodon va crea un bloc zis unionist care să fure voturi din zona Maiei Sandu şi a lui Andrei Năstase”. 

„Mai mult, cu toţii am fost încântaţi atunci când datele ni s-au confirmat prin apariţia zisei Convenţii Euro-Unioniste. De fapt, această Convenţie Euro-Unionistă, dispărută între timp, nu a fost de cât o ţintă falsă, creată artificial de Plahotniuc şi Dodon, care să mascheze adevărata structură ce urmează să deturneze şi să capaciteze câteva procente din zona ACUM. Adevăratul „bloc unionist”/ „listă naţională” a lui Plahotniuc şi Dodon abia acum urmează să se construiască în jurul PL cu largul concurs al lui Dorin Chirtoacă”, a spus Şalaru.

Preşedintele executiv al PUN a subliniat că „Blocul ACUM nu este unionist dar este proeuropean şi pledează pentru apropierea şi colaborarea cu România”. 

„Este preferabil să avem la Chişinău un guvern pro-european ce militează pentru stat de drept, respectarea drepturilor omului, a valorilor şi principiilor europene de cât să avem un parlament controlat de PSRM, în fapt controlat de Moscova”, a adăugat Şalaru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite