Şalaru: Dodon este condus de Moscova. Dacă nu va reprezenta interesele moldovenilor, riscă să fie demis de Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce noul preşedinte ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, l-a avertizat pe ministrul Apărării, Anatol Şalaru, că nu va mai ocupa mult timp această funcţie, Şalaru îi răspune cu aceeaşi monedă. Liberalul afirmă că Dodon ar putea fi demis în cazul în care nu va respecta Constituţia ţării şi va promova ideea federalizării.

„Dacă nu va reprezenta interesele cetăţenilor, dacă nu va respecta Constituţia, dacă va dori federalizare, dacă va chema la nesupunere, el riscă un impeachment şi riscă să fie demis de Parlament, fiindcă nu poate preşedintele ţării să fie duşmanul ţării. Nu poate preşedintele ţării să declare că armata rusă trebuie să rămână în Transnistria”, a declarat Şalaru.

Ministrul susţine că visul socialiştilor este să „transnistrizeze” Moldova, iar pentru asta ei recurg la diferite metode pentru a provoaca alegeri parlamentare anticipate.

„Alegerile anticipate pot fi provocate prin diferite metode. Metoda parlamentară nu merge, fiindcă noi avem majoritate solidă în Parlament. Altă soluţie ar fi să provoace o ciocnire în societate.. să provoace un Maidan, şi atunci desigur că, dacă vor provoca vărsări de sânge, ei speră că guvernul îşi va pierde legitimitatea”, a subliniat vicepreşedintele Partidului Liberal.

De asemenea, Şalaru a menţionat că Igor Dodon nu ar fi independent în acţiunile sale.

„El niciodată nu a făcut nimic din capul lui. El a fost controlat şi condus de la Moscova, nu degeaba zbura în fiecare săptămână la Moscova cu echipa lui”, a conchis acesta.

Anatol Şalaru a făcut aceste afirmaţii în cadrul emisiunii „Punctul pe azi”, de la TVR Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite