Şedinţa Comisiei protecţie socială, amânată. Urma să fie examinată moţiunea simplă împotriva ministrei Dumbrăveanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţa Comisiei parlamentare protecţie socială, sănătate şi familie, la care urma să fie examinată moţiunea simplă asupra politicilor în sănătate publică, a fost amânată. Deputaţii din opoziţia parlamentară au acuzat deputaţii Partidului Socialiştilor că blochează intenţionat activitatea legislativă, transmite IPN.

În debutul şedinţei, deputatul PSRM Vladimir Odnostalco a solicitat excluderea de pe ordinea de zi a examinării moţiunii şi a insistat ca propunerea să fie supusă votului.  Deputata Grupului Pro Moldova Ruxanda Glavan, care şi este autorul moţiunii, a declarat că regulamentul Parlamentului nu prevede o procedură de excludere când e vorba de avizul Comisiei. Mai mult, este specificat că avizul se dă în termen de şapte zile. „Având în vedere că săptămâna trecută nu s-a întrunit comisia, astăzi Comisia este obligată să examineze şi să emită un aviz, indiferent care este acesta”, a insistat deputata.

Potrivit juriştilor prezenţi la şedinţa Comisiei, moţiunea simplă urmează să fie examinată de Parlament în termen de 14 zile.  Totodată, regulamentul Parlamentului prevede că, pentru a fi supusă dezbaterilor în plen, este necesar avizul comisiei în fond. Comisia, la rândul său, urmează să dezbată şi să prezinte un aviz pentru moţiunea simplă în decurs de până la şapte zile de la data înregistrării moţiunii.

După o pauză anunţată, propunerea de amânare a examinării moţiunii nu a fost susţinută, fiind supusă votului ordinea de zi în întregime. S-a constatat paritate de voturi, iar şedinţa a fost închisă.

Deputatul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Liviu Vovc, a declarat că „în timp ce medicii se sufocă, când trebuie acţiuni rapide şi concrete, socialiştii au blocat şedinţa Comisiei”. „De ce? Pentru că în cadrul şedinţei de azi trebuia să se discute moţiunea simplă pe ministra sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale. Din moftul lor au fost blocate şi alte proiecte sociale importante”, a notat Liviu Vovc.

Contactat de IPN, Vladimir Odnostalco, a declarat că PSRM va reveni mai târziu cu o reacţie asupra situaţiei şi a acuzaţiilor lansate deputaţilor fracţiunii.

https://www.ipn.md/ro/sedinta-comisiei-protectie-sociala-amanata-urma-sa-fie-examinata-7965_1074561.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite