Şedinţa Consiliului municipal Chişinău a fost amânată. Ion Ceban: „Ordinea de zi abundă în subiecte cu caracter funciar”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ion ceban FOTO socialistii.md

Şedinţa Consiliului municipal Chişinău, programată pentru astăzi, nu a avut loc în lipsă de cvorum, după ce aleşii locali ai Partidului Socialiştilor au boicotat-o, solicitând convocarea de urgenţă a Biroului Permanent, transmite IPN.

Fracţiunea PSRM a invocat că nu este de acord cu ordinea de zi propusă pentru şedinţă.

„Ordinea de zi abundă în subiecte cu caracter funciar, acestea trebuie să fie cedate la licitaţii publice. Proiectele cu adevărat sensibile, spre mare regret, nu sunt incluse. Solicităm anularea şedinţei de azi şi convocarea în regim de urgenţă a Biroului Permanent al Consiliului, pentru a stabili o altă ordine de zi”, a declarat liderul fracţiunii, Ion Ceban.

Liderul fracţiunii liberalilor, Ion Cebanu, este de părere că socialiştii au boicotat şedinţa Consiliului municipal pentru a face haos şi a bloca activitatea întregii municipalităţii.

„Problemele municipiului se acutizează, de la chişinăuieni primim zilnic zeci de plângeri. Municipalitatea nu are suficiente resurse financiare, după reformă nu este clar cum vor fi acoperite pierderile. Azi urma să discutăm zeci de chestiuni de pe ordinea de zi, care nu sunt funciare şi nu ţin de politică, iar socialiştii, care sunt nocivi pentru municipalitate, am repetat de multe ori, vin doar şi flutură pe aici cu câteva proiecte de decizie”, a menţionat liberalul.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului municipal Chişinău figurau 52 de proiecte de decizie, cu peste 170 de subiecte.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite