Şedinţa Curţii de Apel Chişinău privind deschiderea secţiilor de votare peste hotare, iarăşi amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Examinarea contestaţiilor depuse de către partidele politice împotriva deciziei Comisiei Electorale Centrale (CEC) cu privire la numărul secţiilor de votare deschise în străinătate va continua  marţi, 15 iunie, începând cu ora 09.00, după ce Curtea de Apel a anunţat astăzi o nouă pauză, transmite IPN.

În şedinţa de luni, 14 iunie, au fost depuse mai multe recuzări. După ce judecătoarea Ecaterina Palanciuc a fost înlăturată de la examinarea cauzei, reprezentanţii partidelor au cerut şi recuzarea magistratului Anatolie Minciună, şi a judecătoarei Veronica Negru, care a înlocuit-o pe Ecaterina Palanciuc. Astfel, curtea a luat o pauză până mâine, 15 iunie, pentru a examina cererile de recuzare şi cauza în fond.

CEC a decis deschiderea a 146 de secţii de votare în afara ţării, număr considerat insuficient de către reclamanţi. E vorba de Blocul electoral „Renato Usatîi”, Platforma DA, PAS, PUN şi AUR. Examinarea cauzei a început pe 10 iunie. Formaţiunile au organizat joi şi vineri un protest în faţa Curţii de Apel.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite