Şedinţa în dosarul Şor, din nou amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce acum o lună şedinţa de judecată în dosarul fostului preşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii de Economii, Ilan Şor, primar de Orhei, a fost amânată, astăzi, 21 ianuarie, este anunţată o nouă dată – 20 februarie.

Ofiţerul de presă al Procuraturii Anticorupţie, Anastasia Mihălceanu, a declarat pentru IPN că şedinţa, care urma să se desfăşoare astăzi, a fost amânată pe motiv că expertiza financiar-contabilă dispusă anterior de către instanţa de judecată nu este finalizată. Instanţa susţine că va solicita urgentarea efectuării acesteia.

În faţa Curţii de Apel Cahul s-au adunat susţinătorii lui Ilan Şor care au scandat: „Ilan, noi suntem cu tine!”. Ilan Şor a făcut baie de mulţime şi a declarat că a venit în instanţă să îşi demonstreze nevinovăţia.

Ilan Şor a fost condamnat în iunie 2017, de către prima instanţă, la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înşelăciune şi abuz de încredere. Sentinţa a fost atacată în instanţa de apel atât de procuror, cât şi de avocaţii inculpatului şi de reprezentantul SA Banca de Economii.

Şor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunţarea sentinţei definitive se află sub control judiciar. Dosarul a ajuns la Curtea Apel Chişinău abia după şase luni, iar în februarie a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul.

Ilan Şor este cap de listă a Partidului Şor în circumscripţia naţională pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. De asemenea, acesta candidează în circumscripţia uninominală nr. 18 Orhei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite