Şeful Moldovagaz, Vasile Botnari, propus la funcţia de director al Serviciului de Informaţii şi Securitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia juridică, numiri şi imunităţi va propune plenului Parlamentului spre examinare, la una din şedinţe următoare, candidatura lui Vasile Botnari la funcţia de director al Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), pentru un mandat de cinci ani, transmite IPN.

Candidatura lui Vasile Botnari a fost înaintată de un grup de deputaţi şi a fost avizată de Comisia juridică, dar şi de Comisia securitate naţională, apărare şi ordine publică.

Potrivit legii, directorul SIS poate fi propus de cel puţin zece deputaţi.

Amintim că Vasile Botnari este directorul companiei SA Moldovagaz din 9 februarie 2017. În perioada ianuarie 2016 - februarie 2017, acesta a deţinut funcţia de ministru Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor al Republicii Moldova.

Anterior, el a ocupat funcţia de ministru al Transporturilor în perioada 2013 - 2015. Între anii 2010 - 2013 a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe listele Partidului Democrat.

De menţionat că numirea în funcţia de director la Moldovagaz al lui Botnari a fost atunci anticipată de către liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, care afirma că acesta este „este mâna dreaptă a lui Plahotniuc”.

Mocanu afirma atunci că Dodon s-a înţeles la Moscova cu preşedintele Gazprom, Alexei Miller, ca anume Botnari să fie numit preşedinte la Moldovagaz. Potrivit lui Mocanu, în urma acestei tranzacţii, Dodon ar fi devenit milionar, Vlad Plahotniuc remunerându-l pe măsură.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite