Ştefan Gligor, despre situaţia politică din R. Moldova: „Cel mai regretabil în acest haos şi bordel este comportamentul lui Andrei Năstase”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expertul în politici publice, avocatul Ştefan Gligor, consideră că ceea ce se întâmplă actualmente în politica din R. Moldova este un „bordel politic în care doi peşti se antrenează într-o competiţie deschisă pentru majoritate”. El susţine că este „profund dezgustat de situaţia în care am ajuns, de nivelul mizerabil, josnic şi cinic al Parlamentului care în mare parte este o adunătură de criminali, trădători, oportunişti şi populişti”.

„Pe de o parte, o componentă importantă din fosta echipă a lui Plahotniuc, cum sunt Andronachi, Nichiforciuc şi Filip de mânuţă cu Dodon şi PSRM-ul lui fac milioane, cât ţara se scufundă în criză şi mor oameni. Şi evident asta explică lupta acerbă pentru un oarecare Gaţcan cu numărul de ordine 51, or fără respectivul genicolog pleacă milioanele din contrabanda şi scheme şi aroganţa tehnocratică”, a scris Ştefan Gligor pe Facebook.

Pe de cealaltă parte, afirmă Ştefan Gligor, finul Candu cu traseiştii de serviciu se tot aventurează să mai scoată vreun reprezentant al grupului rival din bordel şi să-l lipsească pe Dodon de majoritate ca să stea ei în următorii trei ani pe scheme şi contrabandă. 

„Miza este scindarea PSRM-ului, formarea unei noi majorităţi, care într-un final va garanta volens-nolens securitatea grupului Plahotniuc, interesele, veniturile tenebre şi viitorul politic al acestuia. Sau cineva crede că Candu vrea să-l facă pe Năstase premier ca să salveze ţara? În esenţă, după trădarea angajamentului de dezoligarhizare şi a coaliţiei blocului ACUM, scindarea PSRM-ului e un lucru extrem de salutabil, dar nicidecum şi consecinţele care derivă din acest scenariu, care duce la o nouă majoritate în parlament la cheremul oamenilor lui Plahotniuc”, a menţionat expertul.

În opinia lui, „cel mai regretabil în acest haos şi bordel este comportamentul lui Andrei Năstase, care crede că poate să ajungă premier în rezultatul operaţiunii de rearanjare a paturilor în Parlament”.

„Alegerile parlamentare anticipate sint unica şi singura soluţie corectă. Decizia Curţii Constituţionale a făcut claritate. Alegerile pot fi organizate la începutul anului 2021 şi asta trebuie să facem. În cazul în care nu sunteţi de acord, veţi admira bordelul nostru parlamentar până în 2023”, a conchis Gligor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite