Ştefan Gligor: Esenţa acţiunilor din Parlament este crearea unei majorităţi de oligarhizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expertul Ştefan Gligor FOTO IPN
Expertul Ştefan Gligor FOTO IPN

Transferarea Serviciului de Securitate şi Informaţii din subordinea Preşedinţiei în controlul deputaţilor este un act prin care guvernarea a încercat să umbrească oficializarea coaliţiei de guvernare dintre Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, Partidul Politic Şor şi deputaţii platformei parlamentare Pentru Moldova. Opinia aparţine avocatul şi expertul în politici publice Ştefan Gligor, notează IPN.

„SIS este parte dintr-un proiect de enervare a societăţii şi de distragere a atenţiei societăţii de la cel mai important lucru care s-a întâmplat în Parlament: crearea unei majorităţi parlamentare de oligarhizare a Republicii Moldova”, a declarat Ştefan Gligor în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

De asemenea, expertul în politici publice consideră că SIS-ul ca instituţie este slab, însă reprezintă o sursă de informaţii pentru Igor Dodon.

„Serviciul de Informaţii şi Securitate în forma în care este, o formă foarte slabă, este un instrument de informaţie. Este un instrument care raportează preşedintelui Republicii Moldova, cel puţin a raportat până la ziua de astăzi. Dumnealui este mult prea viciat şi mult prea expus pentru ca să-şi asume astfel de riscuri şi pentru a nu-şi complica prea tare viaţa, a decis să-l păstreze”, a adăugat comentatorul.

Totodată, Ştefan Gligor este de părerea că transferarea SIS-ului în subordinea Parlamentului este nu doar în interesul lui Igor Dodon, dar şi al altor jucători politici. „Eu cred că SIS este important nu doar pentru Igor Dodon, SIS este important şi pentru fracţiunea Partidului Socialiştilor şi pentru Platforma Pentru Moldova, compusă din fracţiunea Şor şi jumătate din fracţiunea Pro Moldova”.

Joi, 3 decembrie, proiectul de lege prin care Serviciul de Informaţii şi Securitate trece din subordinea preşedintelui ţării în subordinea Parlamentului a fost votat în două lecturi. Proiectul a fost susţinut de deputaţii Partidului Socialiştilor şi cei ai Partidului Şor, în timp ce opoziţia a protesta vehement în şedinţa în plen.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite