Ştefan Gligor: Vlad Filat lucrează în folosul socialiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stefan Gligor FOTO IPN
Stefan Gligor FOTO IPN

Preşedintele „Partidului schimbării”, Ştefan Gligor, consideră că faptele şi declaraţiile fostului lider al PLDM, ex-premierul Vladimir Filat, sunt favorabile partidului socialiştilor. Gligor a vorbit despre aceasta în cadrul emisiunii „Spaţiul Libertăţii” cu Lilia Burakovski.

„Aceea ce a încercat să facă la moment Filat îmi provoacă un zâmbet de dispreţ. Acest om a lăsat în urma sa numai decepţii şi continuă de aceeaşi manieră, nu se poate opri. Din momentul când a revenit în libertate, el e constrâns să lucreze pentru socialişti”, a remarcat preşedintele „Partidului Schimbării”.

Ştefan Gligor s-a referit şi la aceea ce crede el despre eşecul ideii de a constitui un bloc între PLDM şi Platforma DA.

„S-a vrut diluarea Partidului Liberal-Democrat în Platforma DA. Dar planul n-a mers, pentru că lor (negociatorilor din partea PLDM – n.r.) li s-au pus nişte condiţii, încât ei, trecuţi prin ciur şi dârmoi, au rămas perplecşi de atâta impertinenţă. Pentru un mandat s-a cerut absorbţia partidului”, a declarat Gligor.

Preşedintele „Partidului Schimbării” consideră că Platforma DA a tratat PLDM într-un mod umilitor.

„Lor, care dispun de vreo cincizeci şi ceva de primari şi vreo zece organizaţii (raionale – n.r.) puternice, li s-a propus să schimbe toate acestea pe un singur loc sigur în listă. Unde mai pui şi abordarea: ar fi trebuit să se discute la nivel de preşedinţi de partide, dar preşedintele Năstase n-a participat din partea Platformei „Demnitate şi Adevăr”, a remarcat Ştefan Gligor.

Cu toate acestea, Ştefan Gligor consideră că în cadrul PLDM sunt persoane demne de tot respectul, care „au trecut prin încercări crâncene şi nu au cedat”. E vorba de Iurie Ţap, Grigore Cobzac, Tudor Deliu şi alţii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite