Ţîcu, despre anunţul Maiei Sandu privind asistenţa UE: Să ai alături România şi să umbli pe la străini cu pomene, poate numai un popor fără identitate şi demnitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Ticu
Octavian Ticu

Liderul PUN, ex-deputatul Octavian Ţîcu, nu este impresionat de asistenţa financiară oferită Republicii Moldova de Uniunea Europeană, în sumă de 36 milioane de euro, în formă de grant. Mai mult, politicianul a aruncat săgeţi la adresa preşedintelui Maia Sandu, care a salutat decizia UE.

„Unii pretind că este o mare realizare. Să obţii de la UE 745 de milioane de lei ca ajutor nerambursabil şi să te bucuri ca un copil de cadoul lui Moş Crăciun pentru că ai fost copil cuminte şi ai votat pe cine trebuie. Aşa trăim de treizeci de ani, cerşind de la români, de la polonezi, baltici, suedezi, englezi, americani, fără ca acest lucru să ne schimbe în vreun fel destinul”, a scris Octavian Ţîcu pe Facebook.

Liderul PUN a a declarat că, până în acest moment, „UE a băgat în creaţiunea neostalinistă RM peste 7 miliarde de euro”.

„Vi s-au umplut buzunarele? Aveţi justiţie? Vă este mai bine? Sunteţi mai siguri? Vedeţi orizontul alb al bunăstării şi prosperităţii? Nu tot oamenii pe care-i aveţi la conducere v-au gestionat miliardele europene după 2009? S-a schimbat ceva sau credeţi că se va schimba? Să ai alături ţara-mamă România, membră NATO şi UE, cu un PIB de peste 500 mlrd $ şi să umbli pe la străini cu pomene, cerşit şi milogire, poate numai un popor fără identitate şi demnitate. Iar să te bucuri de asta înseamnă să frizezi absurdul”, a mai adăugat Ţîcu.

Republica Moldova va primi, în curând, un grant în valoare de 36 milioane de euro de la Comisia Europeană, în calitate de sprijin bugetar, pentru combaterea crizei COVID-19 şi realizarea reformelor şi redresare economică, anunţă Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova, transmite IPN.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a salutat decizia Uniunii Europene de a acorda Republicii Moldova circa 745 de milioane de lei, ajutor nerambursabil. 

„Sprijinul UE vine după o lungă perioadă de îngheţ a asistenţei europene, cauzat de fostele guvernări. Aşa cum am promis în campania electorală, am reuşit să relansăm dialogul politic cu Uniunea Europeană şi să reluăm asistenţa financiară. Republica Moldova recâştigă, pas cu pas, încrederea partenerilor strategici. Acest sprijin european este şi un semnal de încurajare pentru noua echipă guvernamentală în angajamentul ei de a curăţa instituţiile, a combate corupţia şi a lansa programe de dezvoltare a ţării”, a spus Preşedinta Maia Sandu.

Sefa statului a menţionat că banii oferiţi acum de UE vor merge în bugetul de stat, pentru cele mai urgente necesităţi, inclusiv pentru combaterea Covid-19 şi susţinerea economică a întreprinderilor afectate de pandemie. „Este un ajutor substanţial şi suntem recunoscători pentru el”, a reiterat doamna Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite