A început colectarea semnăturilor pentru referendumul de demitere a primarului Chirtoacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Socialiştii au început joi, 11 mai, colectarea semnăturilor în susţinerea referendumului de revocare a primarului general al municipiului Chişinău Dorin Chirtoacă. Primul care a semnat la cortul amplasat în centrul capitalei, la Kilometrul Zero, a fost preşedintele Igor Dodon, transmite IPN.

După ce şi-a pus semnătura, şeful statului a declarat presei că a venit să semneze în calitate de locuitor al municipiului Chişinău, dar şi pentru a fi un exemplu pentru restul cetăţenilor.

„Sunt ferm convins că în acest an primarul general Chirtoacă va pleca din funcţie. Eu cred că acesta este începutul nu doar de eliberare a Chişinăului de un primar incompetent, este începutul eliberării Republicii Moldova de o majoritate parlamentară şi un guvern euro-unionist. Vreau să îndemn locuitorii municipiului Chişinău să se implici activ pentru ca într-un termen record să colectăm maximum semnături necesare”, a spus preşedintele.

Preşedintele fracţiunii PSRM în Consiliul municipal Chişinău, Ion Ceban, a menţionat că în toate sectoarele capitalei urmează a fi amplasate corturi similare. Semnăturile vor fi colectate şi de la uşă la uşă. De asemenea, oamenii din suburbii vor putea semna în localitatea lor. Socialistul estimează că cele 63 de mii de semnături, care trebuie colectate în termen de 60 de zile, vor fi adunate cât mai curând, iar referendumul ar urma să aibă loc cel târziu în luna noiembrie. În opinia sa, motive de suspendarea a referendumului nu sunt.

Anterior, un alt grup de iniţiativă format din mai mulţi activişti ai societăţii civile au pornit, tot prin judecată, o procedură de organizare a unui referendum de demitere a primarului de Chişinău. Solicitarea acestora a fost purtată prin mai multe instanţe, dar până la urmă a fost respinsă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite