A început perioada electorală pentru alegerile parlamentare din R. Moldova. Când se pot înregistra candidaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Electorală Centrală anunţă că, începând cu ziua de 10 decembrie, începe perioada electorală pentru alegerile Parlamentului R. Moldova din 24 februarie 2019. Programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor de organizare şi desfăşurare a alegerilor conţine atât activităţi necesare pentru pregătirea pentru următorului scrutin, cât şi pentru desfăşurarea campaniei electorale.

 Perioada electorală va avea o durată maximă de 90 de zile şi se va finaliza odată cu data confirmării rezultatelor alegerilor de către Curtea Constituţională, se spune într-un comunicat de presă emis de CEC.

Desemnarea candidaţilor pentru funcţia de deputat şi înregistrarea acestora în calitate de concurenţi electorali va începe cu 60 de zile înainte de ziua alegerilor, adică pe 26 decembrie curent. 

Campania electorală, pentru toţi concurenţii înscrişi în cursă, atât de către CEC, la nivel naţional, cât şi de către consiliile electorale, în circumscripţiile uninominale, va începe cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor – pe 25 ianuarie 2019.

CEC atenţionează că orice acţiune de agitaţie electorală, până la începerea oficială a campaniei electorale, reprezintă o încălcare a legislaţiei electorale.

Comisia îndeamnă reprezentanţii partidelor politice, mass-mediei, societăţii civile, cetăţenii şi alţi subiecţi electorali să respecte cu stricteţe prevederile legale, în vederea bunei organizări şi desfăşurări a scrutinului şi să manifeste un comportament corect şi decent, în conformitate cu regulile de etică.

Amintim că prin hotărîrea Parlamentului Republicii Moldova nr. 197 din 27 iulie 2018 a fost stabilită data de 24 februarie 2019 pentru desfăşurarea alegerilor Parlamentului Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite