A început tipărirea buletinelor de vot pentru circumscripţia naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Tipărirea celor peste 3,4 milioane de buletine de vot pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, în circumscripţia naţională, a început miercuri, 13 februarie. Buletinele sunt tipărite în trei tipografii contractate de Comisia Electorală Centrală: ÎS „Combinatul Poligrafic”, ÎS „Tipografia Centrală” şi ÎS Editura „Universul”, transmite IPN.

În cadrul unei vizite la Tipografia Centrală, unde a fost dat startul tiparului, preşedinta CEC, Alina Russu, a declarat pentru presă că preţul unui buletin de vot este de 33 de bani. La Tipografia Centrală vor fi tipărite 1 146 978 buletine de vot. Acestea vor fi distribuite birourilor electorale ale secţiilor de votare din circumscripţiile electorale uninominale nr. 38-51.

Preşedinta CEC a menţionat că, potrivit programului de acţiuni pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare din 24 februarie, începând cu data de 20 februarie, buletine de vot vor fi remise către consiliile electorale de circumscripţie, iar ulterior către birourile electorale. Pentru toate buletinele de vot sunt utilizate 14 criterii de securitate.

Buletinele de vot pentru alegerile parlamentare în circumscripţia naţională vor avea lungimea de 390 mm şi lăţimea de 140 mm, se vor tipări pe hârtie opacă (mată) şi vor avea culoarea gri afumat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite