A murit fostul deputat AMN Vasile Balan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul deputat Vasile Balan (al treilea din stânga)
Fostul deputat Vasile Balan (al treilea din stânga)

Politicianul a trecut în lumea celor drepţi azi noapte după o lungă suferinţă, a anunţat în plenul Parlamentului Mihai Godea, liderul Partidul Acţiunea Democratică. Deputaţii au ţinut un minut de reculegere în memoria fostului vicepreşedinte al AMN.

Vasile Balan a fost deputat în perioada 2005-2010. De asemenea, a fost primar aproape 15 ani la Teleşeu, Orhei, după care a îndeplinit funcţia de preşedinte al Ligii Naţionale a Primarilor din Moldova. În cel de-al doilea mandat de ales al poporului a fost şi liderul fracţiunii parlamentare a AMN.

"Suferea de o boală incurabilă de aproximativ doi ani, o tumoare la creier. Anul trecut a fost operat la Istambul. Am dat şi eu bani, a finanţat şi Guvernul şi parcă se făcuse bine. L-am vizitat săptămâna trecută la spital şi am ajutat familia să facă rost de un cărucior şi toate cele necesare pentru că era ţintuit la pat. A murit acasă deoarece medicii trei zile în urmă i-au dat drumul acasă, nu mai aveau ce-i face", a spus Serafim Urechean, fostul preşedinte al AMN. "A fost un om care şi-a dedicat întreaga viaţă administraţii publicii locale. A fost un bun patriot al neamului care din 1989 şi-a dedicat valorilor naţionale şi democratice", a adăugat Urechean.

Vasile Balan va fi înmormântat mâine, iar diseara trupul lui neînsufleţit va fi depus la Biserica "Sfântul Valeriu" din sectorul Râşcani al Capitalei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite