Activişti şi politicieni, la Judecătoria Chişinău: Libertate lui Stoianoglo!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentul reţinerii procurorului general
Momentul reţinerii procurorului general

O manifestaţie are loc la Chişinău în susţinerea procurorului general, suspendat din funcţie, Alexandr Stoianoglo, reţinut marţi într-o anchetă penală cu patru capete de acuzare. Acţiunea are loc în faţa Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, unde este examinat demersul procurorului de cauză privind aplicarea arestului pentru 30 de zile. Manifestanţii scandează: „Libertate lui Stoianoglo!”, „Nu dictaturii!”, transmite IPN.

Activistul Pavel Grigorciuc este de părere că Alexandru Stoianoglo trebuie să se întoarcă în funcţie. Acesta şi-a manifestat îngrijorarea că acţiunile împotriva procurorilor au loc netransparent şi îi este frică că oricând şi cu oricine se poate întâmpla acelaşi lucru.

Liderul Mişcării Antimafie, Sergiu Mocanu, a declarat că Alexandr Stoinoglo a fost reţinut pentru că a ajuns cel mai aproape de furtul miliardului. El mai spune că, pentru arestarea lui Stoianoglo, „s-au băgat milioane de cei care stau în spatele Maiei Sandu”.

Deputatul Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, Vladimir Odnostalco, consideră că manifestanţii nu trebuie să stea liniştiţi dacă instanţa va lua astăzi decizia să aplice arestul.

Deputat BCS Grigore Novac a declarat că ceea ce se întâmplă „este un dezmăţ împotriva procuraturii, este îngenuncherea justiţiei”.

La protest şi-a făcut apariţia şi fostul deputat român, condamnat în România pentru acte de corupţie, Cristian Rizea. Acesta a scandat că „Alexandr Stoianoglo este capul mafiei din justiţie” şi va demonstra în curând acest lucru pe canalele sale de socializare. Acesta a fost alungat de manifestanţi, care au scandat: „Jos mafia!”.

Procurorul general Alexandr Stoianoglo, a fost reţinut pe 5 noiembrie, de mascaţii SIS, după trei ore de percheziţii în biroul său. Acesta este vizat într-o cauză penală pornită pe patru capete de acuzare: abuz în serviciu, depăşirea atribuţiilor de serviciu, coruperea pasivă şi darea declaraţiilor mincinoase în faţa unui organ competent.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite