Activistul unionist Vlad Bileţchi va participa la alegeri pe lista Partidului Liberal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul organizaţiei civice unioniste Unirea – ODIP, Vlad Bileţchi, a anunţat că va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie pe lista Partidului Liberal pentru circumscripţia naţională. De asemenea, va candida şi pe circumscripţia uninominală nr. 26 Centru, Buicani. În prezent grupul de iniţiativă colectează semnături pentru susţinerea candidaturii sale.

Într-o conferinţă de presă la IPN, Vlad Bileţchi a declarat că a decis să se implice în campania electorală deoarece unioniştii reprezintă o parte importantă din societate, care însă riscă să nu fie reprezentată în viitorul legislativ din cauza retragerii a mai multor formaţiuni unioniste din campania electorală. Potrivit acestuia, forţele unioniste nu au reuşit să-şi realizeze pe deplin năzuinţele deoarece au fost nevoite să cedeze de fiecare dată pentru diverse motive, ca salvarea vectorului european sau pentru aşa zisul „bine comun”.

Vlad Bileţchi susţine că Partidul Liberal a fost formaţiunea care a acceptat prezenţa sa pe listă fără ca să-i ceară  să fie membru de partid. Acesta susţine că şi pe viitor va rămâne neafiliat politic.

„Obiectivul meu personal este să lupt în continuare pentru cauza naţională, pentru promovarea acesteia prin valorificarea tuturor instrumentelor legale posibile, inclusiv cele politice, cum ar fi iniţiativele legislative, sesizările la Curtea Constituţională, pentru realizarea cauzei unioniste. În condiţiile politice actuale, trebuie să uităm de orgolii şi supărări din trecut şi să conştientizăm că, doar fiind uniţi, vom putea avea în viitorul Parlament cât mai mulţi unionişti, cât mai mulţi oameni tineri şi integri, care vor lupta pentru realizarea cauzei naţionale de reîntregire a neamului românesc”, a declarat Vlad Bileţchi.

Prezent la conferinţa de presă, preşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a afirmat că de-a lungul timpului unioniştii au fost cei care au făcut anumite sacrificii pentru a salva vectorul european şi, cu toate acestea, acestor forţe li s-a dat cu piciorul. Potrivit liderului liberal, unirea este necesară deoarece oferă certitudinea unui trai mai bun, a unor pensii şi salarii mai mari pentru toţi cetăţenii.

„Dincolo de Prut, salariile şi pensiile sunt la alt nivel de aproximativ 500 de euro şi mai sus, iar PIB-ul României este de cinci ori mai mare decât cel al Republicii Moldova. Ceea ce ne promit partidele politice că vor realiza în viitor, în România demult este. Nouă ne trebuie 50 de ani să ajungem România din urmă, iar acest lucru înseamnă două sau trei generaţii sacrificate”, a mai spus liderul PL, Dorin Chirtoacă.         

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite