Acuze grave: banii trimişi de România nu vor ajunge şi la primarii români

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
parlamentul chisinau republica moldova

Acuze foarte grave au fost aduse ieri de Mihai Ghimpu către actualul guvern al Republicii Moldova: banii trimişi pentru şcoli de către România au fost direcţionaşi pe criterii politice, iar primarii români au fost ocoliţi.

Deşi aceştia sunt banii contribuabilului român, se pare că nu s-au folosit criterii echidistante şi modalităţi transparente de repartiţie a lor, iar primăriile ce ţin de partidele ce nu se află la putere nu vor beneficia de ei.

Situaţia este una foarte gravă deoarece în aceste condiţii România va ajunge iar să finanţeze partidele anti-româneşti, fie ele şi declarate ca fiind europene. 

De exemplu sume importante s-au dus către şcolile din primăriile conduse de către membrii PDM. Acest partid face parte din arcul guvernării dar se declară făţiş a fi unul statalist anti-românesc. Alocarea către PDM nu ar fi o problemă dacă banii ar fi ajuns de exemplu şi la primarii din PL, partid ce a făcut mai multe pentru românism decât oricare altul de la guvernare. Atunci cum ar mai putea cere partidele româneşti votul cetăţeanului când tocmai ele sunt ocolite de banii din România? Adică nici bani şi nici tranparenţă. E ca şi cum Ungaria ar aloca bani pentru primăriile din România dar ar evita exact judeţele locuite şi conduse de maghiari.

Conform acuzelor aduse, banii româneşti nu vor ajunge  tocmai acolo unde ar trebui să ajungă: la comunităţile conduse de primari români sau pentru îmbunătăţirea imaginii ţării noastre.

Statul român trebuie să institue o formă strictă de control deoarece altfel vom ajunge iar să finanţăm indirect proiecte anti-româneşti.

Este necesar ca :

- banii să ajungă la primăriile pro-româneşti deoarece în caz contrar vor apărea nemulţumiri chiar în rândul celor care susţin interesul poporului român;

- banii să ajungă şi la primăriile comuniste tocmai pentru a determina o schimbare de direcţie din partea acestor comunităţi ce ascultă de glasul celor care le conduc, şi de ce nu ar fi acest glas unul pro-românesc.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite