Politică

articolul anterior articolul urmator

Acuze grave: banii trimişi de România nu vor ajunge şi la primarii români

6
30 May 2014 14:58:53
Lulea Marius Dorin

Acuze foarte grave au fost aduse ieri de Mihai Ghimpu către actualul guvern al Republicii Moldova: banii trimişi pentru şcoli de către România au fost direcţionaşi pe criterii politice, iar primarii români au fost ocoliţi.

Deşi aceştia sunt banii contribuabilului român, se pare că nu s-au folosit criterii echidistante şi modalităţi transparente de repartiţie a lor, iar primăriile ce ţin de partidele ce nu se află la putere nu vor beneficia de ei.

Situaţia este una foarte gravă deoarece în aceste condiţii România va ajunge iar să finanţeze partidele anti-româneşti, fie ele şi declarate ca fiind europene. 

De exemplu sume importante s-au dus către şcolile din primăriile conduse de către membrii PDM. Acest partid face parte din arcul guvernării dar se declară făţiş a fi unul statalist anti-românesc. Alocarea către PDM nu ar fi o problemă dacă banii ar fi ajuns de exemplu şi la primarii din PL, partid ce a făcut mai multe pentru românism decât oricare altul de la guvernare. Atunci cum ar mai putea cere partidele româneşti votul cetăţeanului când tocmai ele sunt ocolite de banii din România? Adică nici bani şi nici tranparenţă. E ca şi cum Ungaria ar aloca bani pentru primăriile din România dar ar evita exact judeţele locuite şi conduse de maghiari.

Conform acuzelor aduse, banii româneşti nu vor ajunge  tocmai acolo unde ar trebui să ajungă: la comunităţile conduse de primari români sau pentru îmbunătăţirea imaginii ţării noastre.

Statul român trebuie să institue o formă strictă de control deoarece altfel vom ajunge iar să finanţăm indirect proiecte anti-româneşti.

Este necesar ca :

- banii să ajungă la primăriile pro-româneşti deoarece în caz contrar vor apărea nemulţumiri chiar în rândul celor care susţin interesul poporului român;

- banii să ajungă şi la primăriile comuniste tocmai pentru a determina o schimbare de direcţie din partea acestor comunităţi ce ascultă de glasul celor care le conduc, şi de ce nu ar fi acest glas unul pro-românesc.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Claudiu Ionut
30.05.2014, 16:01:52

Asta nu o mai auzisem, primarii pro romanesti... Eu stiam ca o primarie se ocupa de problemele administrative ale comunitatilor. Cum poate fi o primarie pro si una contra?

Filon Aurel
30.05.2014, 16:28:38

E simplu Ionut,primarii rusi sau rusofoni nu vor promova romanismul dar vor beneficia din plin de ajutor romanesc!Ceva ce s-a experimentat deja in Ucraina!

+2 (2 voturi)
Laur Laurentiu
31.05.2014, 12:30:10

E simplu, Claudiu (si incearca sa gandesti prin comparatii, o sa ai numai de castigat): daca o primarie cu un savetic in frunte foloseste bani romanesti si le gavareste celovecilor ca is ajutor din urssm ce'or sa zica indecisii, nu ca urss'ul e bun? Iar primarul roman cum mai poate zice ca e bine cu Romania, daca prin comparatie cu primarul savetikk vecin nu este ajutat de Tara? Si toate astea's pe banii tai, ai mei, ai lui nenea Ion de la Craiova sau Baia Mare...

Claudiu Ionut
31.05.2014, 14:01:24

Insasi autorul scrie ca este bine ca "banii să ajungă şi la primăriile comuniste tocmai pentru a determina o schimbare de direcţie". Iar a acuza PDM cum ca este antiromanesc numai pentru ca Lupu isi schimba parul, dar naravul ba, mi se pare o lipsa de orientare. Bine ca se tine (inca) pro-european! Daca actuala coalitie se sparge, iar PDM-ul trece alaturi de PCRM, nu stiu daca R.Moldova o va mai apuca vreodata spre vest, ci mai repede spre est.

+1 (1 vot)
ion sbucium
2.06.2014, 08:05:56

CORECT: Dreptul international interzice CORUPEREA cetatenilor unui stat de catre un alt stat. Romania ca stat UE poate ajuta Statul Parteneriatului Estic - R.Moldova, dar nu fortele EXTREMISTE, SUBVERSIVE, care pun la cale NIMICIREA, DESFIINTAREA Statului Independent R.Moldova prin asa-zisa "unire". Ar fi o DISCRIMINARE pe motiv de limba, etnie si optiuni impartirea dupa criteriile pro-"romani" sau pro-"moldoveni" - TOTI SUNT CETATENI AI R.MOLDOVA SI AU DREPTUL LA UN TRATAMENT EGAL, fara divizare pe principii NELOIALE fata de viitorul R.Moldova. Romania nici nu ar trebui sa acorde ajutoare, dar urmareste scopul de DIVIZARE a localitatilor, primariilor R.Moldova dupa criterii nationaliste, "unioniste" subversive. Mai sunt tari UE care pot sa ajute R.Moldova in procesul de asociere la UE, nu am ramas sa depindem in exclusivitate de Romania. In plus alte tari acorda ajutoare DEZINTERESAT fara a ne cere sa ne declaram "suedezi", "piolonezi","nemti", "olandezi", "britanici", "americani" etc. si sa RENUNTAM la numele nostru national de identitate, limba, istorie, cultura, patriotism etc. Romania prin asemenea "ajutoare" nu se deosebeste mai cu nimic de "fratele mai mare" rus - urmareste aceleasi scopuri NELOIALE fata de "fratele mai mic" si mai slab R. Moldova. Este Romania lui Basescu un stat cu adevarat EUROPEAN, UE sau e mai mult anti-european, cu ambiții asemănătoare ca cele imperialiste ale Rusiei?

Vezi toate comentariile (6)