Alegeri Chişinău. Alexandr Roşco: Am votat pentru startul de-capturării statului, începând din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandr Roşco, candidatul Partidului „Casa Noastră Moldova” la funcţia de primar de Chişinău, a votat pentru un oraş modern, civilizat şi prosper, dar şi pentru startul de-capturării statului, începând din capitală, transmite IPN.

Potrivit lui Alexandr Roşco, întreaga campanie electorală a fost una murdară şi netransparentă, desfăşurată în condiţii neegale. Dar alegerea finală o va face domina sa, alegătorul.

Alexandr Roşco îşi va petrece ziua urmărind prezenţa la vot şi dacă nu sunt admise încălcări în procesul electoral. Candidatul a venit să-şi exercite dreptul la vot împreună cu tatăl său.

În cursa electorală pentru şefia capitalei s-au înscris 11 candidaţi. Pentru ca alegerile să fie validate, cel puţin o pătrime din alegatori trebuie să se prezinte la urnele de vot. Câştigă alegerile candidatul care obţine mai mult de jumătate din voturi. Dacă nimeni nu întruneşte numărul necesar, peste două săptămâni, se organizează turul doi, în care vor lupta primii doi candidaţi cu cele mai multe voturi. Dacă alegerile sunt declarate nevalabile sau nule, în două săptămâni se organizează alegeri repetate, cu aceleaşi liste electorale, cu aceeaşi candidaţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite