Politică

articolul anterior articolul urmator

Alegeri Hânceşti: Trei partide au cerut înregistrarea grupurilor de iniţiativă

0
18 Jan 2020 11:46:38
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO IPN
FOTO IPN

Trei formaţiuni politice au depus la Consiliul Electoral al Circumscripţiei Electorale Hânceşti cereri pentru înregistrarea grupurilor de iniţiativă care să colecteze semnături în vederea susţinerii candidaţilor la funcţia de deputat la alegerile parlamentare noi din 15 martie.

Solicitată de IPN, Zinaida Dubceac, preşedinta CECE numărul 38, Hânceşti, a spus că joi, 16 ianuarie, cerere a depus reprezentantul Partidul Politic „Şor” în vederea susţinerii candidaturii lui Vitalie Balinschi la funcţia de deputat. Vineri, 17 ianuarie, cerere a depus reprezentantul PSRM în vederea susţinerii candidaturii lui Ştefan Gaţcan şi reprezentantul PDM – în susţinerea candidaturii lui Ion Mereuţă. Din momentul depunerii, CECE Hânceşti are la dispoziţie trei zile pentru a emite decizia de înregistrare sau neînregistrare a grupurilor de iniţiativă.

Tot vineri, Partidul Unităţii Naţionale a anunţat că prim-vicepreşedintele formaţiunii, Vlad Ţurcanu, este candidatul la funcţia de deputat în circumscripţia dată, dar nu a anunţat când va depune cererea pentru înregistrarea grupului de iniţiativă. Totodată, Mişcarea Politică Unirea a depus la CEC dosarul pentru a se înregistra în calitate de bloc electoral şi a participa la alegerile parlamentare noi din Hânceşti.

Din 15 ianuarie şi până pe 24 ianuarie, cei care doresc să candideze la funcţia de deputat pe Circumscripţia numărul 38, municipiul Hânceşti, pot depune dosarele pentru înregistrarea grupurilor de iniţiativă care să colecteze semnături în vederea susţinerii candidaţilor. Actele se depun la CECE Hânceşti din municipiul Hânceşti, strada Mihalcea Hîncu, 126, de luni până duminică.

CEC a stabilit pentru data de 15 martie desfăşurarea alegerilor parlamentare noi în Hânceşti, după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a renunţat la mandatul câştigat în această circumscripţie, în favoarea celui de primar al municipiului Hânceşti obţinut în urma turului doi al alegerilor locale din 3 noiembrie.

https://www.ipn.md/ro/alegeri-hancesti-trei-partide-au-cerut-inregistrarea-grupurilor-de-7965_1070886.html

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările