Alegeri locale Chişinău. Declaraţie: Victoria lui Constantin Codreanu este primul pas spre unirea cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Victoria candidatului Partidului Unităţii Naţionale, Constantin Codreanu, în alegerile din Chişinău ar însemna primul pas spre unirea Republicii Moldova cu România, în condiţiile în care populaţia din Republica Moldova manifestă o dorinţă din ce în ce mai mare pentru reunificare. De această părere este Sorin Roiban, preşedintele National Committee of Romanian-American Republicans.

„Suntem aici la invitaţia şi cu sprijinul oferit de Eugen Tomac, preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară din România. Suntem aici pentru a acorda un sprijin de imagine candidatului nostru unionist la alegerile locale, domnul Constantin Codreanu”, a declarat Sorin Roiban într-o conferinţă de presă la IPN. 

Despre Constantin Codreanu a spus că este un bun exponent al valorilor umane, este un candidat excelent pentru Chişinău.

„Am ales să ne implicăm în acţiunile de apărare şi promovare a principiilor şi a valorilor unei democraţii sănătoase, adică a drumului spre Vest, spre Europa. orinţa oamenilor de aici nu poate fi ignorată de nimeni. Aceşti oameni au dreptul să se unească cu ţara-mamă, aşa cum au făcut-o exact acum o sută de ani. A rămâne într-o zonă gri în actualul context politic înseamnă a cădea pradă sferei de influenţă a oricui ar dori, dar mai ales a Rusiei, cu pretenţia de revenire la puterea colonială care a fost. Nu putem lăsa ca acest lucru să se întâmple când condiţiile pentru reunire sunt întrunite ”, a mai spus Sorin Roiban.

Elroy Sailor, strateg şi membru al echipei de tranziţie a preşedintelui SUA, Donald Trump, a declarat că a avut ocazia să se întâlnească şi să discute cu Constantin Codreanu. A discutat şi cu oamenii de aici şi a văzut că aceştia îl susţin. El a mai spus că promovează colaborarea între Republica Moldova şi SUA, şi Europa, dar şi cu Federaţia Rusă.

Laurel Bennett, membră a Partidului Republican, a menţionat că Republica Moldova este o ţară cu oportunităţi de dezvoltare. Are resursele şi oamenii necesari pentru a valorifica aceste oportunităţi, iar ei sunt aici ca să-şi oferte ajutorul. Una dintre oportunităţi este dezvoltarea turismului. Industria vinicolă este o cale prin care turiştii pot fi motivaţi să vină în Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite