Alegeri locale Chişinău: Sergiu Tofilat ia în calcul şi „Planul B”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Agora.md
FOTO Agora.md

Activistul Sergiu Tofilat, care şi-a anunţat intenţia de a candida independent la alegerile locale noi din Chişinău, ia în calcul şi anumite scenarii de rezervă în cazul în care nu reuşeşte să adune zece mii de semnături prevăzute de legislaţie, pentru a fi înregistrat în calitate de candidat independent. Declaraţia a fost făcută de Sergiu Tofilat în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8, transmite IPN.

Sergiu Tofilat susţine că una din variantele de rezervă ar putea fi să participe în calitate de candidat din partea unei formaţiuni politice pentru că legislaţia scuteşte partidele de obligativitatea de a prezenta cele zece mii de semnături în susţinere. Potrivit lui, va accepta o astfel de soluţie, dar se va îngriji ca partidul partener să deţină imagine politică necompromisă, fiind deja în discuţie cu anumiţi actori.

Sergiu Tofilat admite şi faptul că ar putea să nu fie înregistrat în calitate de candidat în cursa actuală pentru locale. „Sunt şanse că nu voi ajunge să devin candidat pentru funcţia de primar al Chişinăului. Nu văd nimic ieşit din comun în acest lucru. Prin participarea mea până la expirarea termenului de înregistrare se poate influenţa problemelor sunt discutate, de asemenea vom acumula experienţă pentru alegerile locale ordinare de peste un an”, spune Sergiu Tofilat. El intenţionează să participe la actualul scrutin inclusiv pentru a căpăta experienţă şi pentru a aduna în jurul său experţi din diferite domenii pentru a putea propune o echipă bună la alegerile la funcţia de primar şi în Consiliul Municipal Chişinău, care vor avea loc anul viitor.

Sergiu Tofilat spune că nu va candida la alegerile parlamentare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite