Alegeri locale Chişinău. Silvia Radu: Eu nu promit, dar fac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO sputnik.md
FOTO sputnik.md

Silvia Radu, candidat independent la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, susţine că vine în faţa cetăţenilor cu un program electoral ce conţine 11 priorităţi realiste, care pot fi transpuse în realitate în termene restrânse. Candidata afirmă că ea nu promite, dar face şi drept exemplu servesc proiectele care au fost lansate pe parcursul celor cinci luni în care a exercitat interimatul funcţiei de primar general.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul celei de-a doua runde a dezbaterilor publice „Vă rog să mă alegeţi primar, pentru că...”, organizate de Agenţia de presă IPN.

Candidata a declarat că îşi doreşte ca proiectele pe care le-a început deja la Primărie, să fie duse la bun sfârşit. Aceste proiecte nu au conotaţie politică, dar sunt cele de care au nevoie oamenii.

Potrivit ei, oamenii vor lucruri concrete şi nu vor să mai audă doar vorbe, ci vor fapte reale. Chişinăuienii îşi doresc să vadă cum vor trăi mai bine nu peste cinci sau zece ani, ci astăzi. Silvia Radu spune că are experienţă managerială şi ştie cum pot fi soluţionate problemele din oraş.

Aceasta mai spune că nu poate promite lucruri grandioase şi proiecte pe care nu le va putea realiza, pentru că oamenii au auzit prea multe promisiuni până acum, care s-au soldat cu dezamăgire.

În opinia sa, acum este timpul ca activitatea de la Primărie să fie depolitizată, iar funcţionarii nu trebuie numiţi în funcţii pentru că deţin carnet de partid, ci pentru calităţile profesionale. Potrivit candidatei, programul electoral, pe care îl propune, este unul pe cât se poate de realist şi conţine priorităţi care se referă la problemele stringente în oraş, dar şi la proiectele lansate deja.

Potrivit Silviei Radu, curăţenia capitalei începe din interiorul Primăriei, prin depolitizare şi asigurarea profesionalismului.

„Voi continua procesul de curăţenie în Primărie. Cei care sunt neprofesionişti şi numără creioanele la Primărie, vor pleca. În cadrul Primăriei vor activa oameni care îşi doresc cu adevărat să rezolve problemele oraşului în care trăim. În ultimii ani în Primărie s-au angajat mult prea mulţi oameni care erau aleşi în baza sistemului de cumetrism sau apartenenţă politică. Primăria va avea un management profesionist şi niciun partid nu va mai putea influenţa deciziile sale”, a notat Silvia Radu.

Un alt punct din programul electoral al Silviei Radu se referă la combaterea corupţiei faţă de care toleranţa trebuie să fie zero. În opinia sa, este necesar ca toate achiziţiile să fie făcute publice. De asemenea, cetăţenii trebuie să cunoască cum sunt gestionaţi şi cheltuiţi banii, această informaţie fiind făcută publică. Candidata mai spune că oraşul Chişinău trebuie să fie curat, verde, fără construcţii ilegale, cu drumuri şi trotuare de calitate, iar campaniile de salubrizare nu trebuie să ţină doar o zi sau o lună, acest proiect trebuie să fie continuu.

Candidata a declarat că un şir de proiecte deja au fost lansate. Acestea se referă la înlocuirea lifturilor şi în acest sens au fost identificate şi deja alocate resurse financiare. Alte priorităţi ţin de asigurarea transportului public, atragerea noilor surse de finanţare, dar şi modernizarea serviciilor Primăriei. Silvia Radu îşi doreşte ca oraşul să devină un centru cultural şi sportiv şi concomitent să asigure sprijin pentru suburbiile municipiului.

Silvia Radu spune că cei care analizează programele electorale, urmează să decidă cine este mai bun şi cine are capacităţi să-şi realizeze promisiunile. Aceasta a îndemnat chişinăuienii să meargă la vot şi să-şi facă alegerea.

Dezbaterile publice „Vă rog să mă alegeţi primar, pentru că...”, constituie ediţia a 90-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, desfăşurat cu susţinerea Fundaţiei germane Hanns Seidel.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite