Alegeri R. Moldova. Andrei Năstase: Dacă nu realizez cinci angajamente într-un an, îmi dau demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Nastase

Candidatul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr la funcţia de preşedinte, Andrei Năstase, a prezentat cinci priorităţi pe care, dacă devine şef al statului, şi le asumă să le realizeze în primul an de mandat. Dacă nu îi va reuşi acest lucru, politicianul afirmă că va părăsi funcţia de preşedinte, prezentându-şi demisia. Declaraţiile au fost făcute într-o conferinţă de presă, transmite IPN.

Primul angajament este introducerea venitului minim garantat pentru fiecare cetăţean, prin modificarea articolului 47 din Constituţie. Astfel, nu ar trebui să existe pensii mai mici de 2 500 de lei. Un alt angajament este înăsprirea pedepselor pentru corupţie şi furt din banul public, cu închisoare până la 25 de ani şi eliminarea din sistem a procurorilor şi judecătorilor corupţi.

Candidatul Platformei DA îşi mai asumă realizarea unui „pact naţional pentru educaţie” şi finanţarea acestui sector cu cel puţin 7% din Produsul Intern Brut, pe o perioadă de cel puţin zece ani. Realizarea unui „pact naţional pentru sănătate” este încă un angajament  al lui Andrei Năstase. Şi în acest caz finanţarea ar trebui să fie cel puţin 7% din PIB, pe o perioadă de cel puţin zece ani.

Al cincilea angajament, anunţat de Andrei Năstase, este înfiinţarea unei comisii de control, care va avea ca obiect de activitate monitorizarea, controlul şi stabilirea preţurilor maximale la produsele şi serviciile care fac parte din coşul lunar de consum al cetăţeanului.

„Stimaţi cetăţeni ai Republicii Moldova, aceste cinci angajamente, alături de multe altele din proiectul meu de ţară, le voi realiza în primul an de mandat. Ele vor fi complet implementate şi vor fi funcţionale. Nu va exista niciun fel de context, pretext, motiv sau scuză pentru mine în cazul în care aceste angajamente nu vor fi realizate”, a declarat Andrei Năstase.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite