Alegeri R. Moldova. Poliţia documentează cazuri de pretinse falsificări ale semnăturilor în listele electorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri Chisinau foto IPN

Poliţia documentează cinci cazuri care trezesc bănuieli de falsificare a semnăturilor pe listele de intenţie ale persoanelor cu drept de vot, care urmau să participe la alegeri în secţiile de votare deschise în Federaţia Rusă, transmite IPN.

 „Este un volum foarte mare de lucru. La moment se desfăşoară acţiunile de constatare tehnico-ştiinţifică a tuturor materialelor care au fost puse la dispoziţia poliţiei”, a declarat, în cadrul unui briefing de presă, şeful adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei, Marin Maxian.

Poliţia a fost sesizată şi despre faptul că, în ziua alegerilor, anumite persoane vor întreprinde acţiuni de influenţare a votului alegătorilor în favoarea unui anumit candidat. Într-un alt caz, poliţia a fost sesizată despre faptul că un membru al secţiei de votare, din numele căruia a fost înaintată o cerere de retrage a calităţii de membru, nu recunoaşte semnătura şi spune că nu a depus aşa cerere. De asemenea, sunt documentate două cazuri de corupere a alegătorilor, inclusiv un caz de donare a bunurilor.

Potrivit lui Marin Maxian, au fost documentate şi 50 de cazuri de afişaj electoral în alte locuri decât cele prestabilite. În 24 de cazuri s-au încălcat măsurile de prevenire şi combatere a infecţiei COVID-19. În trei cazuri poliţia a documentat deteriorările de panouri şi afişaj electoral.

Şeful adjunct al IGP a chemat concurenţii electorali să nu admită agitaţia electorală în ziua alegerilor şi cea precedentă alegerilor, pentru că este interzisă de legislaţie şi sunt pasibili de răspundere contravenţională. Cetăţenii au fost îndemnaţi să sesizeze poliţia dacă observă încălcări ale procesului electoral.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite