Alegeri Republica Moldova. Marian Lupu: Cred că îl pot învinge în turul doi pe Igor Dodon sau pe Andrei Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova din partea Partidului Democrat, Marian Lupu, a declarat luni, 19 septembrie, că el este un candidat al stabilităţii şi dezvoltării, iar în turul doi i-ar putea învinge pe Igor Dodon şi pe Andrei Năstase, care în viziunea democratului ar reprezenta anarhia şi instabilitatea.

Lupu susţine că PD îşi doreşte victoria la prezidenţiale şi se arată convins că o va obţine. De asemenea, aceste crede că electoratul care îl va vota, va fi cel proruropean.

Preşedintele PD sugerează că anume el ar fi candidatura optimă pentru funcţia de şef de stat.

„Moldova are nevoie de un Preşedinte care să poată sta la masă cu liderii altor state, un Preşedinte cu care moldovenii să se mândrească pentru că are alură de şef de stat. Moldova nu-şi permite un scandalagiu, care să deruteze şi cetăţenii, şi partenerii externi. Nu în ultimul rând, e nevoie de un Preşedinte care să înţeleagă bine mecanismele economice, ca să fie un partener credibil de dialog şi să aducă plus-valoare în relaţia cu Primul ministru şi cu majoritatea parlamentară”, a subliniat Lupu.

Liderul PD neagă ideea că în cazul în care alegerile vor fi câştigate de un reprezentant al opoziei, acesta ar putea provoca alegeri parlamentare anticipate.

„Preşedintele poate să facă multe lucruri, dar nu poate spune Parlamentului să demită Guvernul şi apoi să se autodizolve. Singurele alegeri pe care trebuie să le avem în următorii doi ani sunt alegerile prezidenţiale. Alegerile parlamentare trebuie să fie la termen, la sfârşit de 2018”, a conchis politicianul.

Marian Lupu a făcut aceste afirmaţii într-un interviu oferit pentru tribuna.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite