Alegeri Republica Moldova. Protest la Preşedinţie organizat de PPDA: „Plahotniuc, nu uita, puşcăria-i casa ta!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr a organizat miercuri, 5 octombrie, un protest în faţa Preşedinţiei. Manifestanţii şi-au exprimat dezacordul faţă de decizia preşedintelui Timofti de a promulga legea ce prevede transformarea miliardului furat din sistemul bancar în datorie publică.

Participanţii la protest au scandat lozinci precum „Timofti la gunoi, miliardele înapoi”, „ruşine”, „Jos trădătorii”, „Timofti duşmanul ţării”, „hoţilor la dubă”, „jos regimul Plahotniuc”, „jos mafia” etc.

La un moment dat în rândurile protestatarilor şi-a făcut apariţia şi candidatul PPDA la funcţia de preşedinte al ţării, Andrei Năstase, iar mulţimea a început să scandeze „Năstase preşedinte”.

Politicianul a declarat că Nicolae Timofti a fost inexistent toţi aceşti patru ani şi a primit salariul în zadar. Însă acum era obligat să respingă această „lege criminală”.

„Republica Moldova are nevoie de un preşedinte al poporului, al oamenilor. Un preşedinte care va ajunge în raioanele ţării. Acest individ care pe parcursul mandatului său nici măcar în jumătate din raioane nu a fost, în satele noastre lumea nici nu ştie cine este el. Crima făcută de Timofti împotriva propriului popor, trebuie să constituie obiectul unei anchete conduse de un procuror general independent”, a spus Năstase în faţa protestatarilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite