Alegerile de la Bălţi, în impas. Candidatul PSRM anunţă că se retrage din cursă: „Haideţi să fim uniţi în lupta împotriva regimului idiot instaurat de Maia Sandu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Nesterovschi
Alexandru Nesterovschi

Tot mai multă incertitudine în privinţa organizării turului doi al alegerilor locale noi din Bălţi, stabilite de CEC pentru 19 decembrie. Candidatul PSRM pentru funcţia de primar, Alexandru Nesterovschi, a anunţat că se retrage din cursă. Decizia acestuia a fost luată după consultări cu Igor Dodon.

„Aceste alegeri sunt discreditate şi nu au legitimitate morală, politică sau juridică. Declarăm boicot al abuzurilor şi acţiunilor ilegale comise de reprezentanţii aparatului prezidenţial, guvernului şi CEC”, a spus Nesterovschi.

Nesterovschi a declarat că pledează pentru anularea acestui scrutin şi organizarea alegerilor locale repetate.

„Din păcate, guvernarea de la Chişinău a făcut tot posibilul ca să-şi bată joc de locuitorii municipiului Bălţi. Aşa ruşine şi înjosire bălţenii n-au trăit niciodată în istoria lor. Noi, cei din Bălţi, încă vom da răspunsul nostru, ferm şi dur, puterii de la Chişinău. Le va veni rândul acestor „oameni buni” de la conducere, care sunt de fapt nişte mizerii ordinare, care vor răspunde penal pentru aceste ilegalitaţi şi pentru umilirea cetăţenilor din Bălţi. Dar deocamdată scopul nostru trebuie să fie anularea acestor alegeri ruşinoase şi ilegale, iniţierea de noi alegeri, de la zero. Bălţi anunţă boicot alegerilor, boicot puterii galbene de la Chişinău”, a spus candidatul PSRM.

El a cerut „societăţii civile şi reprezentanţilor misiunilor străine să nu recunoască aceste alegeri ilegale, să condamne abuzul asupra libertăţii de alegere, care s-a comis la Bălţi după turul I.”

„Fac un apel şi către contracandidatul meu Grigorişin, dar şi către alţi concurenţi, să boicoteze alegerile ilegale şi să se retragă din cursa electorală. Stimaţi candidaţi, nu va faceti de rusine, nu trădaţi bălţenii, făcând jocul Maiei Sandu si al grupării ei, nu participaţi la abuzul asupra oraşului nostru. Daţi dovadă de demnitate. Haideţi să dăm un exemplu întregii ţări şi haideţi să fim uniţi în lupta împotriva regimului idiot instaurat de Maia Sandu şi PAS”, a spus Nesterovschi.

Prin urmare, deocamdată, în cursa electorală a rămas doar candidatul independent Nicolae Grigorişin, după retragerea din cursă a lui Alexandr Nesterovschi şi a lui Boris Marcoci (PAS) şi care urmare a excluderii din cursă a Marinei Tauber.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite