Alegerile prezidenţiale din Moldova ar putea avea loc pe 8 noiembrie 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
alegeri moldova brasov foto sebastian dan

Următoarele alegeri prezidenţiale ar putea avea loc pe 8 noiembrie 2020. Pe 8 septembrie ar putea să înceapă campania electorală, iar peste două luni cetăţenii să aleagă următorul preşedinte. Astfel propune preşedintele Igor Dodon să aibă loc următorul scrutin. În ceea ce priveşte Guvernul condus de Ion Chicu, preşedintele spune că acesta ar putea să activeze în mandat deplin, până în 2023, transmite IPN.

„Guvernul Chicu nu cade în anul 2020. Eu consider că în 2020 noi vom avea doar alegeri prezidenţiale, iar Guvernul Chicu are toate şansele, şi eu sunt sigur, că poate să se afle în funcţie până 2023. Căderea Guvernului Chicu înseamnă alegeri parlamentare anticipate”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

Totodată, remanieri în Guvernul Chicu ar putea avea loc, dar nu după Anul Nou, ci în lunile februarie-aprilie. „Este necesar de modificat structura Guvernului, ea nu este funcţională. Unele ministere trebuie să le divizăm în două, să revedem funcţiile încă o dată. Evident, în cazul acesta, şi unii miniştri vor fi schimbaţi”, a afirmat Igor Dodon.

Şeful statului consideră că Partidul Democrat nu este interesat de alegeri parlamentare anticipate şi că partidul Maiei Sandu, în special, îşi doreşte scrutin anticipat. De asemenea, în opinia lui, nimeni nu-şi doreşte crearea unei majorităţi parlamentare cu PDM.

„Alegeri anticipate îşi doresc două partide – Partidul Şor şi PAS. Partidul Maiei Sandu îşi doreşte anticipate pentru că ar putea să obţină mai multe mandate şi, într-adevăr, ar obţine mai multe mandate în acest caz. Partidul Şor îşi doreşte alegeri parlamentare anticipate pentru că a obţinut un rezultat nu rău la alegerile locale şi ei consideră că ar putea să fie altă conjunctură şi ei să fie luaţi în seamă. Partidul lui Andrei Năstase nu-şi doreşte anticipate pentru, cel mai probabil, nu trece în Parlament, PDM nu trebuie să-şi dorească anticipate pentru că din cei 30 de deputaţi vor fi cel puţin de două ori mai puţini, PSRM este gata de anticipate, dar care este sensul pentru anticipate, dacă există Guvernul care conlucrează cu preşedintele?”, se întreabă şeful statului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite