Aleksandr Lukaşenko, despre alegerile din SUA: „O ruşine, o bătaie de joc faţă de democraţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul de la Minsk, Aleksandr Lukaşenko, a comentat alegerile din Statele Unite, unde deocamdată candidatul democrat, Joe Biden, îl avansează pe republicanul Donald Trump. În contextul problemelor apărute la numărarea voturilor şi a acuzaţiilor aduse de Trump despre presupusele fraude, preşedintele belarus a afirmat că scrutinul din SUA este „o ruşine, o bătaie de joc faţă de democraţie”.

Întrebat cum vor reacţiona organizaţiile internaţionale în raport cu alegerile din SUA, luând în considerare poziţia critică a acestora faţă de alegerile prezidenţiale din Belarus, Lukaşenko a răspuns: „Cum vor reacţiona? Observatorii stau după perete şi încearcă prin sticlă ceva să vadă. (...) În unele state (americane) un pas în stânga, un pas în dreapta şi te alungăm. Asta la noi stau observatorii deasupra mesei şi se uită care buletin de vot şi unde a fost aruncat, apoi toţi zic că asta e rău”.

Lukaşenko a adăugat că este foarte curios să vadă cum vor reacţiona unele state europene şi observatorii OSCE şi dacă se va cere de la SUA anularea rezultatelor alegerilor şi organizarea unui nou scrutin, aşa cum s-a solicitat în cazul Belarusului.

„Vom vedea cum vor reacţiona OSCE şi Parlmentul german. Noi deja azi trebuie să cerem acolo alegeri repetate, deoarece acolo s-a încălcat totul, chiar şi legislaţia naţională”, a subliniat Lukaşenko, potrivit belta.by.

El a mai spus că statele din Occident nu vor avea o reacţie cu privire la alegerile din SUA, din cauză că „se vor teme”.

Lukaşenko a menţionat că este şi o parte bună la ceea ce se întâmplă acum în SUA, pentru că „noi am văzut esenţa acestei democraţii. Vorbe goale. În lume sunt respectaţi doar cei puternici”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite