Alexandr Kalinin: Igor Dodon a plătit 2 milioane de dolari pentru eliberarea piloţilor moldoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Alexandr Kalinin, liderul Partidului Regiunilor din Moldova, informează că va sesiza Procuratura în legătură cu cei 20 de milioane de dolari despre care spune că Igor Dodon i-a adus de la Moscova. Alexandr Kalinin afirmă că din această sumă, 2 milioane de dolari au fost plătiţi talibanilor pentru eliberarea celor doi piloţi moldoveni, ţinuţi ostatici în Afganistan. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă la IPN.

Liderul formaţiunii spune că are dovezi care confirmă cele declarate şi că a aflat informaţia de la surse din interiorul Partidului Socialiştilor, chiar din anturajul lui Igor Dodon, persoane care nu sunt de acord cu politica pe care o promovează.

Alexandr Kalinin declară că Partidul Regiunilor „va scoate voalul” de pe politica lui Igor Dodon, va arăta adevăratul scop al amnistiei migraţionale anunţate de acesta. Kalinin întreabă retoric de ce a fost nevoie ca moldovenii să revină acasă? De ce nu şi-au putut soluţiona problema la structurile migraţionale din Federaţia Rusă, aşa cum s-a întâmplat altă dată?

„Vreau să mă adresez oficialilor din Federaţia Rusă: pentru a nu susţine această politică mincinoasă a preşedintelui Moldovei, rog oficialii ruşi să convoace o conferinţă de presă pentru a anunţa cum funcţionează amnistia, care sunt termenele în care cetăţii Republicii Moldova se pot întoarce”, a declarat liderul Partidului Regiunilor.

Alexandr Kalinin a îndemnat alegătorii să voteze pentru Partidul Regiunilor din Moldova, concurentul electoral cu nr. 10 în circumscripţia naţională pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. Alexandr Kalinin a mai spus că partidul său pledează pentru pace.

Cei doi cetăţeni moldoveni ţinuţi ostatici, din 2015, în Afganistan, au fost eliberaţi. Aceştia se află actualmente la spital la Moscova, iar la sfârşitul săptămânii vor fi aduşi în Republica Moldova. Anunţul a fost făcut luni, 11 februarie, de către preşedintele Igor Dodon, care a declarat că acest lucru s-a reuşit datorită implicării conducerii Federaţiei Ruse, ca urmare a adresării sale, transmite IPN.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, l-a acuzat pe Igor Dodon de cinism şi de comiterea unor fapte ilegale, după ce şeful statului a anunţat luni, 11 februarie, că s-a implicat personal şi a reuşit să soluţioneze problema celor doi piloţi moldoveni, ţinuţi ostatici în Afganistan.

Autorităţile moldoveneşti au solicitat organelor competente ale Federaţiei Ruse asigurarea accesului delegaţiei Republicii Moldova, în cursul zilei de marţi, 12 februarie, la cei doi cetăţeni ai Republicii Moldova eliberaţi din prizonierat în Afganistan. Drept răspuns la solicitarea Chişinăului, oficialii de la Moscova au declarat că nu cunosc locul aflării cetăţenilor moldoveni şi nu au permis accesul delegaţiei moldovene, deşi televiziunea rusă NTV a reuşit să realizeze un interviu cu ostaticii moldoveni, fapt ce demonstrează că locul aflării se cunoştea, iar Moscova intenţionat a ascuns acest lucru.

Procuratura Generală a anunţat că întreprinde de mai mult timp acţiuni pentru rezolvarea, în cele mai sigure şi optime condiţii, a situaţiei privind cei doi cetăţeni moldoveni, ţinuţi ostatici în Afganistan. Pe acest caz a fost deschis şi un dosar penal, unde vor fi investigate si afirmaţiile că un grup de persoane terţe au contribuit la tergiversarea aducerii acasă a moldovenilor, printre care ar fi şi Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite