Alexandr Stoianoglo: „Nici până astăzi nu ştim câte credite au fost oferite în mod real şi câte au fost virtuale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul general Alexandr Stoianoglo
Procurorul general Alexandr Stoianoglo

Procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a declarat că organele de drept încă nu au stabilit cu exactitate câte din creditele neperformante oferite în cazul furtului din sistemul bancar sunt reale şi câte sunt „virtuale”.

Alexandr Stoianoglo a comunicat că Banca Naţională nu vrea să coopereze cu procurorii pe acest caz, de aceea ar fi nevoie de implicarea specialiştilor străini, scrie Ziarul Naţional cu referire la Newsmaker.md.

„Noi până în ziua de azi nu ştim câte credite au fost acordate în mod real şi câte dintre ele au fost virtuale. Suntem gata să colaborăm cu orice structură europeană sau internaţională pe acest caz”, a declarat Stoianoglo într-o conferinţă de presă luni, 14 iunie.

Stoiangolo a spus că, începând cu anul 2015, oamenii legii au încercat să ascundă că oligarhul Vlad Plahotniuc este implicat în furtul miliardului. Potrivit procurorului general, principalul beneficiar al jafului ar fi anume Plahotniuc, iar procurorii deja deţin dovezile necesare în acest sens.

Stoianoglo a adăugat că înainte de venirea sa la şefia Procuraturii, anchetatorii intenţionat au ascuns faptul că în furtul miliardului a fost implicată şi Victoriabank, care, potrivit lui Stoianoglo, aparţinea în 2014 lui Vlad Plahotniuc.

 Stoianoglo a afirmat că Victoriabank ar fi transferat ilegal şi fictiv 1,2 miliarde de lei pe conturile Băncii de Economii, după care a primit 2,3 miliarde de lei, după ce Guvernul a emis garanţii de stat pentru a acoperi gaura financiară creată la Banca de Economii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite