Alexandr Stoianoglo rămâne în arest la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Stoianoglo
Alexandru Stoianoglo

Procurorul general suspendat, Alexandru Stoianoglo, rămâne în arest la domiciliu. Hotărârea a fost emisă de Curtea de Apel Chişinău, care a examinat recursul împotriva sentinţei de arest la domiciliu. În timpul şedinţei, care a durat cinci ore, în faţa Curţii s-au adunat câteva zeci de persoane, inclusiv deputaţi ai Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, care au cerut „justiţie corectă” şi libertate procurorului general, transmite IPN.

Alexandr Stoianoglo a fost reţinut pe 5 octombrie, după ce a fost escortat din sediul Procuraturii Generale, de către mascaţii de la Serviciul de Informaţii şi Securitate. Procurorul de caz Victor Furtună a solicitat arest pentru un termen de 30 de zile cu plasare în izolatorul de detenţie. Însă, magistraţii de la Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, au decis ca Alexandr Stoianoglo să fie plasat în arest la domiciliu.

Alexandr Stoianoglo este acuzat de abuz în serviciu, depăşirea atribuţiilor de serviciu, corupere pasivă, darea declaraţiilor mincinoase în faţa unui organ competent şi favorizarea unui grup criminal organizat.

Procurorul general suspendat pledează nevinovat. Mai mult, avocaţii lui susţin că ceea ce i se întâmplă astăzi iese în afara oricăror limite de legalitate şi constituie un caz de abuz şi sfidare a legii. Potrivit lor, a avut loc o preluare a funcţiei de procuror general prin metode ilegale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite