Alexandru Jizdan a fost audiat de procurori. Ex-ministrul de Interne este bănuit de fals în declaraţii şi îmbogăţire ilicită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Jizdan FOTO Sputnik/Miroslav Rotari
Alexandru Jizdan FOTO Sputnik/Miroslav Rotari

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) i-a atribuit unui fost ministru de interne al Moldovei statutul de bănuit în două cauze penale – fals în declaraţii şi îmbogăţire ilicită.

Audierea lui Jizdan de către procurori a avut loc joi, 30 iunie, în prezenţa apărătorului acestuia şi cu asigurarea altor drepturi procedurale.

Atribuirea statului de bănuit a fost precedată de desfăşurarea percheziţiilor pe dosar, în cinci locaţii din municipiul Chişinău şi din republică. Acestea au fost efectuate sub conducerea procuraturii specializate şi cu sprijinul Serviciului de Informaţii şi Securitate, iar în scopul consolidării probatoriului oamenii legii au depistat şi au ridicat pentru cercetări un şir de documente relevante şi un dispozitiv de stocare a informaţiei. Acestea au fost supuse examinării, în prezenţa bănuitului şi a apărătorului acestuia.

Investigaţiile continuă, iar procurorii PCCOCS vor decide asupra necesităţii formulării învinuirii şi atribuirea altui statut pentru bănuit, timp în care acesta se prevalează de prezumţia nevinovăţiei, potrivit legii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite