Alexandru Jizdan: Mai avem poliţişti care îşi depăşesc atribuţiile de serviciu oprind şoferii în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Republica Moldova încă mai există poliţişti care îşi depăşesc atribuţiile de serviciu oprind şoferii în trafic fără un motiv serios. Declaraţia a fost făcută de ministrul afacerilor interne, Alexandru Jizdan, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

Potrivit lui, în poliţie mai există angajaţi care acţionează în funcţie de caracter, de experienţa profesională acumulată sau de masa lor musculară. 

„Astfel de oameni nu trebuie să fie în Poliţie. Toţi oamenii noştri trebuie să procedeze după acelaşi algoritm”, afirmă ministrul de interne.

Ministrul a menţionat că poliţiştii nu trebuie să uite că nu se reprezintă pe ei, ci statul şi ar trebui să fie mai îngăduitori cu oamenii. Potrivit lui, în sistem sunt oameni oneşti, care îşi fac datoria, salvează oameni, dar sunt şi excepţii, care încalcă legislaţia penală atunci când solicită mită.

Totodată, Alexandru Jizdan susţine că angajaţii MAI vor încerca să devină credibili în faţa şoferilor. Lipsa de încredere în poliţie trezeşte uneori polemica nesănătoasă dintre agentul de patrulare şi conducătorul auto. 

„De obicei, polemicile apar cu şoferii care îşi cunosc în mod special drepturile şi nu-şi cunosc obligaţiile, oameni care sunt plini de sine”, spune Alexandru Jizdan.
 
Pentru a evita confruntările dintre poliţist şi şofer, ministrul a menţionat că agenţii de patrulare vor fi instruiţi timp de două săptămâni referitor la faptul cum să se comporte atunci când opresc mijloacele de transport. Va exista un set de proceduri standard pe care poliţiştii vor trebui să le aplice în activitatea lor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite