Alexandru Jizdan: „Oamenii cu burtă nu au ce căuta în Ministerul de Interne”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, afirmă că „nu acceptă deloc burta” şi că „oamenii cu burtă nu au ce căuta în Ministerul de Interne”, mai ales că, potrivit lui, angajaţii MAI care nu sunt într-o formă fizică adecvată intervin mai rar în situaţiile în care este necesară intervenţia poliţiei.

Alexandru Jizdan susţine că anterior a existat o abordare superficială a acestei probleme, iar angajaţii MAI aveau opţiunea de a alege dacă vor să facă sport sau nu. Ministrul afirmă că lucrurile s-au schimbat şi deja poliţiştii sunt obligaţi să practice sportul, iar forma fizică a acestora trebuie să corespundă unor standarde.

„Astăzi ei sunt testaţi, iar cei care nu susţin aceste teste li se dă un alt termen în care ei trebuie să vină repetat. Dacă nu-l dă, desigur că se schimbă abordarea faţă de el. Un om care nu este pregătit fizic el nu este pregătit să acţioneze”, a spus Alexandru Jizdan la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Jizdan a subliniat că sunt „multe cazuri când angajaţii noştri ar trebui să acţioneze şi ei nu acţionează”, din cauza unei pregătiri fizice slabe.

„Ne arată statistica că din zece cazuri în care trebuiau colegii noştri să aplice mijloace speciale, să aplice forţa fizică, doar în patru cazuri se acţionează. În şase cazuri, colegii noştri evită de a acţiona”, a accentuat Jizdan.

Jizdan a mai precizat că, totuşi, abordările faţă de poliţist sunt diferite în raport cu funcţia pe care o ocupă acesta, specificând că în MAI se vor accepta şi oameni cu dizabilităţi chiar, dacă aceştia sunt talentaţi, de exemplu, în domeniul IT.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite