Alexandru Pînzari, fost ministru al Apărării al Republicii Moldova, arestat pentru 30 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Pînzari, fost şef la Inspectoratul General de Poliţie în perioada guvernării oligarhului Plahotniuc.
Alexandru Pînzari, fost şef la Inspectoratul General de Poliţie în perioada guvernării oligarhului Plahotniuc.

Fostul şef al Inspectoratului General al Poliţiei, Alexandru Pînzari, care a deţinut şi funcţia de ministru al Apărării în Guvernul Chicu, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce Judecătoria Chişinău/Ciocana a admis integral demersul procurorilor, transmite IPN.

Alexandru Pînzari a fost reţinut vinerea trecută în dosarul ce vizează activitatea angajaţilor fostei Direcţii nr. 5 din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţii al IGP. Dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracţiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”,  „divulgarea secretului de stat” şi „fals în acte publice”. 

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, la 30 iulie au fost efectuate percheziţii în automobilul şi domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa la momentul comiterii faptelor investigate funcţii de conducere în cadrul IGP al MAI. În urma percheziţiilor, au fost ridicate dispozitive electronice şi înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reţinut.

Pe de altă parte, Alexandru Pînzari susţine că nu a încălcat legislaţia şi este deschis să colaboreze cu ancheta. „Ştiam care sunt «bunele intenţii» ale unor persoane interesate de acest caz şi tocmai de asta nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acţiune a mea şi sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce «li se pare unora»”, este mesajul transmis de Alexandru Pînzari, pe Facebook, prin intermediul familiei sale.

Partidul Democrat a sărit în apărarea fostului şef al poliţiei moldovene. Alexandru Pînzari, care este şi vicepreşedintele PDM, e descris într-un comunicat de presă al partidului drept „un profesionist, un patriot şi un om căruia îi pasă de ţară”. PDM cere publicului să nu se grăbească să-l judece şi să-l condamne pe Pânzari, sperând că el va avea parte de o justiţie corectă.

„Considerăm că prin reţinerea acestuia unii dintre cei care ar fi trebuit până acum să lupte cu hoţii şi corupţii încearcă astfel să se dea bine pe lângă noua putere”, mai scrie PDM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite